Rusai bus apstulbę. Ukraina sugalvojo dar neregėtą gudrybę su „Leopard“ tankais

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Hmz 2023-09-19 23:05
Uhu, neregėta gudrybė. Gerokai iki karo mačiau nuotraukas su rusų armijos pripučiamomis technikos imitacijomis.
kestutisz 2023-09-20 08:34
Čia išvis nieko naujo - jau WWII buvo visa speciali "vaiduoklių armija". Klausimas tik kiek greitai tokių gali prigaminti, čia visgi ne tiesiog pripučiamas maketas, o vienetinis daiktas kurį net nuvežt kažkur užims tiek pat laiko ir pastangų kaip tikrą.
HardAxe 2023-09-20 14:35
jis pats save gali nusivežti, jei gerai supratau? Rusai, deja, tai įgyvendino geriau. Naudoja tikrus senus tankus, su tikrais šoviniais ir tikrais tankistais.
kestutisz 2023-09-20 15:17
Pažiūrėk video iš nulinės zonos, ten jokiam sunkvežiiui nepravažiuot. O tanko dydžio objektui dar ir iki jo davažiuot sunku. Vistiek kažkaip labiau įsivaizduočiau pripučiamas, nu ok - ant kokio triračio motociklo montuojamas, ar poros paspirtukų, bet kad tikria būtų mobilus ir greitai išskleidžiamas. Pvz net kai viską dronais mėgsta dabar mėtytt tai turi būti keliių kg, kompaktiškas, su pompa ir išsiskleidžantis automatiškai.
immortallt 2023-09-21 09:05
Pripučiamas nevažinėja ir su termovizoriumi lengvai identifikuojamas, kad pripučiamas.
kestutisz 2023-09-23 13:05
Prisimenant jų "moderniausiais" sraigtasparniais užpultus kombainus - labai abejoju geresniais termovizoriais Lancetuose. Visgi aš įsitikinęs, kad reikia labiau eiti WWII vaiduoklių armijos pėdomis ir turėti daug lengvai išmėtomų pripučiamų maketų - labai norint maketus gali tempti ir realūs tankai. Galima iššauti kažkokį kablį su virve/dronu apskrist kokį medį priekyje ir per kokį skriemulį tempti prieš koloną ir pan. Galų gale (nežinau kiek tie pripučiami maketai sandarūs?) vos ne helio balionai/savotiški dirižabliai gali būt kuriuos vos ne dronu temptų - ukrainiečiai tikrai sugalvotų milijoną būdų kaip panaudoti :) Problema tik, kad savanoriam entuziastam nėra kaip įvaldyti tokio didelio daikto gamybos, reikia pramonės, mes galim tik kokią smulkmę (vog'ų uodegas, įvairias detales dronam) spausdint...