Suvalkų koridorius atiduodamas Rusijai. Paskelbtas slaptas Lenkijos planas

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

immortallt 2023-09-22 07:51
Spėju buvo parengta šūsnis planų skirtingiems scenarijams. Ištraukia vieną iš konteksto ir tada pasako, kad buvo tik toks planas. Biški baisu kas darosi su lenkais. Iš vienos pusės ginkluojasi ir tampa atsvara maskoliams, nes jų nemėgsta. Bet realiai tai maskolių nemėgstanti beždžionė su granata tampa, kur autokratija pradeda formuotis.
Pumper 2023-09-22 08:04
Nelabai prisimenu, kuriais metais tas buvo, bet lenkai gi grasino ir Lietuvos neginti maždaug tuo pačiu metu, kai šitas planas buvo sukurtas, jei Lietuva neįteisins lenkų kalbos. O kad jie padėjo Ukrainai tik dėl to, kad nekenčia ruskių, o ne dėl to, kad mėgsta ukrainiečius, tai akivaizdu, ypač pažiūrint šaršalą dėl grūdų tranzito/importo. Darosi akivaizdu, kad, atėjus laikus balsuoti dėl Ukrainos narystės EU, lenkai balsuos prieš, nes laisvoj rinkoj pralaimėtų pigesniem produktam iš Ukrainos (ką daugelį metų patys daro kaimyninėse šalyse).
Magnus 2023-09-22 11:14
Į Ukrainos kalėjimą dviračių minti antraščių autorių!
Nerkus 2023-09-22 12:07
Pažiūrim iš kitos pusės, o ką padarė Ukraina? Ukraina lygiai taip pat atsitraukė į savo šalies gilumą ir tada naikino tiekimo gandines. Norint pasitikti priešą prie sienos, tai reikia įtvirtinimų, kaip pvz Andrieevkoje, prie Donecko. Nuo karo pradžios rusai nepasislinko nė vienu metru. Toks planas turbūt netinkamas mažoms šalims,
cave_dweller 2023-09-22 15:19
Buvusi D. Tusko ir R. Sikorskio (pastarasis patologiškai nekentė Lietuvos, taip jį apibūdina buvę Lietuvos diplomatai kuriems teko su juo bendrauti) valdžia ieškojo kabliukų kaip prisikabinti prie Lietuvos. Tuo metu ant bangos buvo vietovardžių ir asmenvardžių rašymo tema, kurią eskalavo V. Tomaševskis su šaika ir turėjo tiek finansę, tiek politinę paramą iš Lenkijos. Pastebėjote, kad dabar jis aprimęs, beveik nesireiškia, o taip nutiko todėl, kad naujai išrinkta J. Kačinskio politinė jėga, atėjusi į valdžią nutraukė bet kokį rėmimą, nes suprato, kad tai skaldo dvišalius santykius. Tai tik vienas pavyzdys, bet ne vienintelis kaip buvo gerinami diplomatiniai ryšiai. Prie šios Lenkijos valdžios, dvišaliai santykiai vieni geriausių istorijoje. Tad nesuprantu iš kur ta "nemeilė" šiai Lenkijos valdančiajai daugumai, žvelgiant iš Lietuvos valstybės interesų perspektyvos pusės.