Sunaikinti 5 lėktuvai. Rusai smogė atnaujintu ginklu. Užpultas MiG-29 (Video)  ()

Nauji šaudmenys, anot ekspertų, dabar gali atakuoti taikinius, esančius 65–72 kilometrų atstumu nuo Rusijos įsibrovėlių pozicijų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos Federacijos ginkluotosios pajėgos pradėjo naudoti naujus nepilotuojamus orlaivius „Lancet“ atakuoti Ukrainos miestus. Atitinkamą vaizdo įrašą, kuriame Rusijos dronas atakuoja Dovhyncevo aerodromą (Kryvy Rihas, Dniepropetrovsko sritis), „Ukraine Weapons Tracker“ analitikai paskelbė X (buvęs „Twitter“).

Sprendžiant iš vaizdo įrašo, operacijoje dalyvavo mažiausiai du dronai: ​​bepilotis orlaivis kamikadzė smogė lėktuvui MiG-29, o antrasis nežinomas įrenginys nufilmavo tai, kas vyksta iš didelio aukščio.

Nors filmavimo data nėra pažymėta filmuotoje medžiagoje, galima daryti prielaidą, kad kalbama apie okupantų surengtą ataką rugsėjo 11 d. Tuo metu Rusijos Federacijos gynybos ministerija paskelbė, kad Rusijos Federacijos oro ir kosmoso pajėgos smogė Dovhincevo aerodromui Kryvy Riho miesto rajone, dėl ko du naikintuvai MiG-29 ir trys Ukrainos oro pajėgų atakos lėktuvai Su-25 buvo sunaikinti. Oleksandras Vilkulas, Kryvy Riho gynybos tarybos vadovas, patvirtino rugsėjo 11 d. išpuolius prieš miestą.

Rugsėjo 19-osios naktį okupantai sudavė dar vieną smūgį miesto teritorijoje. Tuo metu apie Rusijos ginkluotųjų pajėgų puolimą rašė ir Kryvy Riho gynybos tarybos pirmininkas. Tačiau saugumo sumetimais nukentėjusios teritorijos koordinatės nebuvo įvardytos. Pareigūnas informavo tik tiek, kad dėl išpuolio buvo apgadinti daugiaaukščiai pastatai, tačiau žmonės nenukentėjo.

Atsakomybę už miesto puolimą prisiėmė Rusijos karių grupė „Dnipras“. Antradienį, rugsėjo 19 d., jie paskelbė išpuolio vaizdo įrašą „Telegram“, nurodydami, kad smogė patobulintų charakteristikų šaudmenimis.

Kas žinoma apie patobulintą „Lancet“

 

Naujoji „Lancet“ versija tapo ilgesnio nuotolio. „Ukraina Weapons Tracker“ analitikai pabrėžia, kad artimiausios Rusijos pozicijos yra daugiau nei 65 km atstumu nuo nukentėjusio Dovhincevo oro uosto. Šią informaciją patvirtina „Forbes“ antradienį, rugsėjo 19 d., paskelbtame straipsnyje. Priešingai, nei teigia kai kurie stebėtojai, žurnalistai abejoja išpuolio vaizdo įrašo „klastojimu“, nors ir neatmeta tokios galimybės. Jie taip pat mano, kad Ukrainos lėktuvai nebuvo rimtai apgadinti ir gali būti suremontuoti.

 

„Tikroji problema yra ta, kad Rusijos dronai, turintys vienpusį ryšį, dabar, matyt, gali skristi iki 72 km. Toks atstumas tarp Dovhincevo oro bazės ir fronto linijos Ukrainos pietuose“, – rašoma straipsnyje.

Žiniasklaida pažymi, kad iki šiol bazinis „Lancet“ („Produktas 51“), sveriantis vos 25 kg, galėjo veikti ne didesniu nei 25 km atstumu. Tai reiškia, kad pagrindinės Ukrainos oro bazės ir dešimtys MiG ir Su buvo už miniatiūrinių bepiločių orlaivių diapazono ribų. Tačiau Rusijoje kuriami ilgesnio nuotolio „Lancet“, o smūgis Dovhincevo oro uoste gali būti kovinis naujojo „Lancet“ debiutas.

 

 

„Forbes“ žurnalistai pastebėjo dar vieną niuansą: antrasis bepilotis orlaivis stebėjo „Lancet“ ataką iš viršaus ir tai rodo, kad Ukrainos oro gynybos įranga bazėje nebuvo aktyvi arba neveikė.

Serhijus (Flash) Bezkrestnovas, karo ryšių, elektroninio karo ir žvalgybos specialistas, taip pat atkreipė dėmesį į esamą pavojų Ukrainos užnugaryje.

„Blogos naujienos. Pradėjo veikti naujieji „Lancetai“. Atstumas iki mūsų lėktuvo sunaikinimo yra 73 kilometrai. O kas manęs visai nedžiugina, tai kitas dronas, kuris visa tai filmuoja mūsų giliame užnugaryje. Dabar ir mes turime būti pasiruošę iki 100 km nuo fronto“, – savo „Telegram“ kanale rašė ekspertas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(32)
(65)
(-33)

Komentarai ()