„Išgyvenę rusai tą garsą sapnuos dar ilgai.“ Naktinis košmaras. Smogė įspūdingas Ukrainos ginklas „Baba Jaga“ (Video)  ()

Slavų folklore Baba Jaga yra antgamtinė būtybė, savotiška ragana, kuri atrodo kaip deformuota, baisi moteris moteris, gyvenanti pelkynuose ir brūzgynuose. Baba Jaga yra kenkėja, pavojinga būtybė, kuria gąsdinami vaikai. Rusi taip vadina vieną ukrainiečių droną, kurio labai bijo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Baba Jaga“ - tai didelis 6 sraigtų dronas, kurį Ukrainos gynėjai naudoja rusų okupantų pozicijų bombardavimui. Pastaruoju metu ukrainiečiai bando „Baba Jaga“ droną su naujais užtaisais. Jis, pasirodo, naudojamas ir dieną, bet geriausiai veikia naktį naudodamas termovizorius - tamsiuoju paros metu šis dronas yra mažiau pastebimas. Tačiau jis gali būti gana triukšmingas. Tas triukšmas veikia kaip savotiškas psichologinis ginklas - karą išgyvenę rusų okupantai tą garsą vėliau sapnuos dar ilgai.

Ukrainos kariai teigia, kad „Baba Jaga“ dronų poveikis yra „stulbinantis“: „Tai yra mirtis ant nakties sparnų“. Įprastai „Baba Jaga“ mėto minosvaidžio minas, granatas ar specialiai dronui sukurtus sprogmenis. Šis dronas gali nešti keturias 82 mm arba dvi 120 mm minas. Dažnai šalia dirba pora mažesnių dronų, tokių kaip „DJI Mavic“, kurie apžvelgia teritoriją, numato pavojus. Teigiama, kad rusų elektroninės karybos sistemos ir priešdroniniai ginklai neveikia „Baba Jaga“ dronų, nes jie yra gana autonomiški - nuolatinis ryšys su operatoriumi nėra būtinas.

Ukrainos TSN nufilmavo reportažą apie „Baba Jaga“ dronus:

Atrodo, kad „Baba Jaga“ pravarde vadinami keli skirtingi dideli dronai, galintys panešti maždaug 20 kg krovinį. Tai yra labai vertingi ginklai, su kuriais rusai sunkiai gali susitvarkyti. Ypač naktį.

 

Tokių dronų gamybai dažnai renkami pinigai. Jis surenkamas iš prieinamų komponentų ir nėra labai brangus - daug pigesnis už nuostolius okupantams, kuriuos sukelia. „Baba Jaga“ mėto sprogstamuosius užtaisus ant priešo karių, nešarvuotų ir silpnai šarvuotų automobilių, amunicijos saugyklų. Teigiama, kad šis dronas tarnauja keturis mėnesius ir jau sunaikino nemažai taikinių rusų gretose.

„Šis UAV fronte buvo keturis mėnesius ir jau sudegino dešimtis įsibrovėlių ir sudegino nemažai technikos“, – teigiama TSN reportaže.

(47)
(0)
(47)

Komentarai ()