[ŽT] „Maskvoje didžiulė isterija.“ Susprogdintas griežtai saugomas Rusijos aerodromas (Foto)  ()

Nežinomi asmenys padėjo sprogmenis griežtai saugomame aerodrome.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-09-20 [ŽT] „Maskvoje didžiulė isterija.“ Susprogdintas griežtai saugomas Rusijos aerodromas (Foto)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Čkalovskio aerodrome Rusijos Federacijos Tyrimų komiteto grupė tiria sabotažą, dėl kurio 2023 metų rugsėjo 18 dieną buvo smarkiai apgadinti 2 orlaiviai ir 1 sraigtasparnis. Įvykis sukėlė didžiulę isteriją aukščiausiuose kariniuose koridoriuose – aerodrome bazuojasi vyriausybiniai lėktuvai, vadinamieji „pasaulio pabaigos lėktuvai“ ir žvalgybiniai lėktuvai. Tai pranešė Ukrainos gynybos ministerijos Vyriausioji žvalgybos direktoratas.

Nežinomi asmenys padėjo sprogmenis griežtai saugomame aerodrome ir susprogdino lėktuvus AN-148 ir IL-20 (abu priklauso 354-ajam specialiosios paskirties aviacijos pulkui), taip pat sraigtasparnį MI-28N, kuris anksčiau aktyviai dalyvavo numušant atakuojančius dronus Maskvos srityje.

 

Lėktuvui padarytos žalos neleis tikėtis greito jų atstatymo. Per sprogimą buvo apgadinta sraigtasparnio uodegos dalis. Kitas AN-148, stovėjęs šalia kitų automobilių stovėjimo aikštelėje, buvo apgadintas nežymiai.

Rusijos Federacijoje imamasi priemonių diversantų paieškai ir apribojama informacijos apie įvykį sklaida žiniasklaidoje.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(115)
(0)
(115)

Komentarai ()

Susijusios žymos: