Monstriškas puolimas 800 metrų atviru lauku. Pajudėjo tankai ir sraigtasparniai. Visiškai nušluotas „Achmat“ ir „Štorm Z“  ()

Ukrainos ginkluotosios pajėgos kasetiniais šaudmenimis ir minosvaidžiais apšaudė didelę besiveržiančių rusų grupę, puolimą palaikant tankais ir atakos sraigtasparniais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Monstriškas puolimas 800 metrų atviru lauku. Pajudėjo tankai ir sraigtasparniai. Visiškai nušluotas „Achmat“ ir „Štorm Z“.

Rusijos karo propagandistai šokiruoti dėl situacijos fronte, kur, bandydama sulaikyti Ukrainos ginkluotųjų pajėgų puolimą, Rusijos vadovybė meta savo karius skerdimui. Katastrofiški Rusijos armijos nuostoliai pasiekė tokį lygį, kad Z-korespondentai pradeda skambinti pavojaus varpais.

Vienas iš jų savo „Telegram“ kanale kalbėjo apie daugelio Rusijos dalinių, įskaitant „kadyroviečius“ „Achmat“ ir „Štorm Z“, kurie buvo mesti į mūšį be žvalgybos, paramos ar artilerijos paramos, pralaimėjimą.

Sprendžiant iš pateiktų duomenų pobūdžio, aprašyti įvykiai įvyko Kliščijivkos – Andrijivkos linijoje.

Rusai turėjo įveikti 800 metrų per atvirą žemę iki kaimo, tačiau to padaryti nepavyko: Ukrainos ginkluotosios pajėgos kasetiniais šaudmenimis ir minosvaidžiais, palaikant tankams ir atakos sraigtasparniams, apšaudė didelę besiveržiančių rusų grupę. Daugumą rusų Ukrainos ginkluotosios pajėgos nužudė vietoje.

 

Dėl to iš 40 „Štorm Z“ karių tik 7 žmonės grįžo gyvi. „Achmat“ nuostoliai dar didesni, rašo karo korespondentas.

„Jie buvo apšaudyti kasetiniais sviediniais ir minomis, juos puolė tankai ir sraigtasparniai. Tik vienai nedidelei grupei pavyko pasiekti pakraščius. Ir ten juos pribaigė staiga prabudusi artilerija. Kaip tie, kurie liko gyvi, dar sugebėjo ištraukti kai kuriuos sužeistuosius, įskaitant vadą, nežinau“, – rašoma pranešime.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(81)
(2)
(79)

Komentarai ()

Susijusios žymos: