„Sprendimas praktiškai priimtas.“ Kada Ukraina gaus ATACMS  (2)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Karo teisės studijų centro vadovas, analitikas Oleksandras Musienko mano, kad Ukraina gaus ne tik amerikietiškų ATACMS raketų, bet ir vokiškų „Taurus“. Jos padės susilpninti Rusijos gynybos linijas.

„ATACMS bus. Esu tuo beveik tikras, nes sprendimas jau beveik paruoštas. Manau, kad būtent tai yra gera žinia, kurios turėtume tikėtis. Taip pat manau, kad ateityje JAV sprendimą seks analogiški Vokietijos ir „Taurus“ raketos“, – sakė ekspertas.

Anot Musienko, dabar jau suprantama, kad tai yra būtina, kad Ukraina susilpnintų Rusijos pajėgų sukurtą gynybos liniją. Jo teigimu, Ukrainos smūgiai Kryme padės įtikinti partnerius, kad raketos bus panaudotos efektyviai ir tinkamai.

Oleksandras Musienko taip pat pažymėjo, kad iki žiemos Ukraina turės pakoreguoti karinės kampanijos eigą.

„Artėjame prie žiemos periodo, kai reikės koreguoti kampaniją ir jos eigą. Galbūt teks mažiau naudojant sunkiąją techniką, kliautis mažomis grupėmis su lengvai šarvuota technika ir ilgo nuotolio ginklais ir artilerija. Ir ATACMS, ir „Taurus“ reikalingos tam, kad dar labiau suklaidintų Rusijos oro gynybos sistemas“, – sakė analitikas.

 

Jis taip pat atkreipė dėmesį į geopolitiką: „JAV negali likti nuošalyje, kai Šiaurės Korėja nori paremti Rusiją, tiekti sviedinius ir kitą amuniciją, o ten, užkulisiuose, tam tikru mastu gali būti ir Kinija“.

(38)
(2)
(36)

Komentarai (2)

Susijusios žymos: