„Didžiulis strateginis „maišas“.“ Generolas skelbia galingą pranešimą  ()

Ukrainos kontrpuolimas žengia į lemiamą etapą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos kontrpuolimas žengia į lemiamą etapą, nes Ukrainos gynybos pajėgos ilgą laiką atakuoja įvairias priešo pozicijas. Dėl to sumažėjo įsibrovėlių atsargos - tai buvo pagrindinė parengiamojo puolimo etapo užduotis.

Armijos generolas, buvęs Ukrainos užsienio žvalgybos tarnybos vadovas Nikolajus Malomužas apie tai sakė „24 kanalui“, pažymėdamas, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos dabar perėjo prie taktinio lygmens kontrpuolimo operacijų.

Pasirengimo taktiniams veiksmams etapas baigiamas

Ukrainos kariškiai ir toliau naikina priešo išteklius tuose sektoriuose, kuriuose jie gauna naudos, rengia ten galingus smūgius, naudodami naujausias ginklų technologijas, galinčias sunaikinti milžinišką skaičių priešo pajėgų.

„Kasetiniai šaudmenys arba HIMARS smūgiai su tolimojo nuotolio artilerija 40–60 kilometrų sunaikina tiesiogine prasme visus priešo išteklius, taip pat sustiprina ukrainiečių pozicijas rytuose ir pietuose“, – pažymėjo kariuomenės generolas.

Malomužo teigimu, taktinių veiksmų rengimo etapas baigiasi ir prasideda strateginių puolimo operacijų etapas. Tačiau tai yra teoriškai, nes tai yra karas, o priešas taip pat skaičiuoja skirtingus variantus. Kartu teigiama, kad rusai neturi pakankamai atsargų, todėl iš Kupjanskio krypties iškelia oro desantininkų dalinius ir įvairių tipų ugnies sistemas ir siunčia į Zaporižios kryptį Tokmako srityje. Juk priešas žino, kad jei Ukrainos pajėgos čia pralaužs jo gynybą, nutrauks ryšius ir judės link Azovo jūros.

 

Tokmako išlaisvinimas yra nepaprastai svarbus

Tuo pat metu okupantai, suvokdami Ukrainos kontrpuolimo neišvengiamumą, stiprina Tokmako įtvirtinimus ir svarsto traukimosi galimybes.

Priešas žino, kad šis miestas yra jų logistikos arterija – 75% atsargų – gyvos jėgos, įrangos, amunicijos – iš Rytų regiono į frontą eina per Tokmaką. Ir tik 25% – per Kerčės tiltą.

„Šiandien Tokmako išvadavimas yra labai svarbus, nes tada gynybos pajėgos visiškai nutrauks visus priešo ryšius. O jei Berdjanskas ir Melitopolis bus išlaisvinti, tada Ukraina pasieks Azovo jūrą. Tada bus pusiau apsuptos didelės sektorinės rusų grupės Chersono ir Zaporižios regionuose. O jei Ukraina smogs iš Chersono pusės, tada jie bus visiškai apsupti“, – pabrėžė buvęs Ukrainos užsienio žvalgybos tarnybos vadovas.

 

Tokie Ukrainos ginkluotųjų pajėgų veiksmai leis uždaryti priešą didžiuliame strateginiame „maiše“ be ryšių iš Rytų ir Krymo.

„Tai jau strateginė operacija, leidžianti išlaisvinti laikinai okupuotą Ukrainos pietinę dalį, o ateityje ir Rytų Ukrainą“, – sakė Malomužas.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(34)
(0)
(34)

Komentarai ()

Susijusios žymos: