Aiškiau būti negali. Kinija ruošiasi milžiniškam karui  (15)

Kinija aktyviai ruošiasi karui su JAV.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Savo straipsnyje „The Telegraph“ buvęs Donaldo Trumpo administracijos patarėjas nacionalinio saugumo klausimais Johnas Boltonas teigia, kad Kinija akivaizdžiai ruošiasi karui su JAV ir JAV tai žino.

„Žvalgybos duomenys negali būti aiškesni. Negaliu pasakyti, kokie yra tikrieji jų ketinimai. Tačiau Kinija ruošiasi karui, karui su Jungtinėmis Valstijomis“, - sakė JAV oro pajėgų sekretorius Frankas Kendallas.

Boltonas teigia, kad Kendallo kalba tiksliai atspindi abiejų JAV partijų sutarimą dėl Pekino grėsmės Vakarams. „Ši grėsmė neapsiriboja kariniais reikalais, bet apima ir politiką bei ekonomiką. Per pastarąjį dešimtmetį mes šią grėsmę pripažinome skirtingu greičiu. Daugeliu atvejų buvome pavojingai lėti vertinant rizikos mastą“, – sako respublikonas Boltonas.

Anot jo, Kinija kelis dešimtmečius kariauja ekonominį karą prieš Vakarus: vagia intelektinę nuosavybę, vykdo merkantilistinę politiką tariamai laisvos prekybos institucijose, tokiose kaip PPO, izoliuoja savo svarbias vidaus rinkas nuo užsienio konkurencijos ir tuo pat metu išnaudoja Vakarų atvirumą.

 

Boltonas kaltina stambių įmonių vadovus, kurie per daug investavo į Kiniją arba tapo pernelyg priklausomi nuo jos, ir kurie ilgus metus nesuprato, kad Sovietų Sąjungos žlugimas nereiškia tarptautinės politinės rizikos pabaigos.

„Teisingai suvokę Kinijos, kaip visos visuomenės, grėsmę ir ryžtingai įsipareigoję ją nugalėti, Vakarai gali nugalėti šią 21 amžiaus egzistencinę grėsmę. Ignoruodami apčiuopiamą realybę, su kuria susiduriame, ignoruodami apčiuopiamą realybę, su kuria susiduriame, bijodami sujaudinti „Vidurio karalystės“ imperatorius komunistus, užsitikrinsime pralaimėjimą“, – apibendrino Boltonas.

(51)
(4)
(47)

Komentarai (15)