„Pasiruošę sunaikinti“. Skelbiama žinia apie „Leopard 1A5“ (Video)  ()

Ukrainos tankistai teigia, kad „Leopard 1A5“ tikslumas ir mobilumas yra geresnis nei T-64.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vokiečių tankai „Leopard 1A5“ jau atkeliavo į Donecko sritį. Kariuomenė pasiruošusi atlikti užduotis. Tai praneša „ArmyInform“.

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų tankistai pasiruošę sunaikinti okupantus Donecko srityje. Tankų būrio vadas Vitalijus sako, kad „Leopard 1A5“ yra vokiško kruopštumo ir angliškos kokybės derinys.

„Ši technika aplankė daugybę karštųjų taškų ir puikiai pasitvirtino karo veiksmų metu. Mašinoje sumontuotas ginklas, leidžiantis tiksliai pataikyti į taikinį net 5-6 kilometrų atstumu. Be to, ugnies valdymo sistema, skrydžio nuotolis ir šūvių tikslumas tiesiog nuostabūs“, – sako karys.

Tankas gali šaudyti labai sprogstamąja, subkalibrine, kaupiamąja ir net šaudmenine amunicija, tačiau kariškiams geidžiamiausi yra šarvus praduriantys ir labai sprogūs. Toks sviedinys veikia pagal smūgio taško principą.

Be to, kariškiai pažymi, kad ketvirtojo įgulos nario buvimas turi savo privalumų – jis galės padėti kritinės situacijos atveju. Viso masto karo tikrovėje tai svarbu. Kariai poligonuose praktikavo manevravimą ir šaudymą.

Užtaisytojas Serhijus pasakoja, kad į jo pareigas įeina ginklo užtaisymas: parinkti šovinių tipą, prieš paleidžiant sistemą įjungti hidrauliką, atjungti bokštelį ir duoti leidimą šaudyti. Be to, jis atsakingas už M73 patranką ir kulkosvaidį, kurie gali būti montuojami šalia „Leopard 1A5“ vado sėdynės.

 

Be to, ginklininkas Oleksijus sako, kad „Leopard 1A5“ yra tikslesnis ir greitesnis nei T-64. Taikinį pasirenka šaulys.

„Dešimt motyvuotų žmonių, kurie mato savo tikslą, gali nugalėti šimtą nemotyvuotų. Kai treniruojamės ir įvyksta nedideli tankų gedimai, iš karto paprašome užsienio instruktorių, kad jie duotų mums įrangą ir reikiamus mechanizmus", – sakė būrio vadas Vitalijus.

Apskritai būrio vadas sako, kad komandos darnumas, puiki ekipuotė ir motyvacija išlaisvinti gimtąjį kraštą įgyvendins kiekvieno svajonę – laimėti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(66)
(3)
(63)

Komentarai ()