„Labai gerai apgalvotos operacijos.“ Kur smogs „Abrams“ tankai  (1)

Budanovas teigė, kad dabar mūšio lauke šarvuočių naudojimas yra sumažintas iki minimumo beveik visomis pagrindinėmis kryptimis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

yriausiosios žvalgybos valdybos vadovas Kyrylo Budanovas sakė, kad Ukraina naudos tankus „Abrams“, kurių pirmieji turėtų būti Ukrainoje kitą savaitę, gerai suplanuotoms proveržio operacijoms.

Kaip informuoja Censor.NET, Budanovas tai pasakė interviu „The War Zone“.

Budanovas teigė, kad dabar mūšio lauke šarvuočių naudojimas yra sumažintas iki minimumo beveik visomis pagrindinėmis kryptimis. Taip yra dėl prieštankinių minų laukų, kurie yra vikšrinių transporto priemonių problema, ir daugybės FPV dronų-kamikadzių, galinčių pataikyti į transporto priemones.

Dabar, pasak Budanovo, šarvuočiai naudojami tik evakuacijai arba greitam pėstininkų komandų pervežimui į tam tikrą vietą. Tačiau karo veiksmuose nedalyvauja.

Atsakydamas į žurnalisto klausimą, ar tuomet bus veiksmingi tankai „Abrams“, kurių pirmoji partija Ukrainoje turėtų būti jau kitą savaitę, Budanovas atsakė, kad Ukraina jų laukia.

Budanovas pabrėžė: „Juos reikia naudoti labai specifinėms, gerai apgalvotoms operacijoms, nes numetus juos į fronto liniją, mūšio lauke jie labai ilgai neištvers. Jie turi būti naudojami proveržio operacijose, bet labai gerai paruošti“.

 

Žurnalisto paklaustas, ar Budanovas tuo įsitikinęs, atsižvelgiant į birželio mėnesio situaciją prie Mažosios Tokmačkos, kur buvo sunaikintas tam tikras kiekis šarvuočių, Ukrainos žvalgybos vadovas šiuos žodžius paneigė.

Tiesą sakant, nebuvo sunaikinta daug technikos, buvo daug sugadintos technikos. Ir dabar ji suremontuota. Sunaikintos technikos nebuvo tiek daug. Bet tai yra kaip tik toks pavyzdys, apie kurį ką tik kalbėjome. Taigi, jei mes tiesiog dislokuotume kokią nors tankų bataliono grupę kur nors mūšio lauke, kol ji pateks į artilerijos ugnies diapazoną, tol mūsų tankai bus naikinami“, – pabrėžė jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(41)
(0)
(41)

Komentarai (1)