„Tai daug rimčiau.“ Hagoje ruošiamas naujas smūgis Putinui  ()

Tarptautinis Baudžiamasis Teismas ruošia naują, rimtesnį ieškinį Rusijai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rugsėjo 24 dieną dienraštyje „The Guardian“ pasirodė straipsnis, kuriame teigiama, kad Tarptautiniame Baudžiamajame Teisme rengiamas ieškinys, kuriame Rusija kaltinama sąmoningai naudojusi badą per konfliktą Ukrainoje. Jei teismas priims ieškinį, kaltinimai bus pareikšti prezidentui V. Putinui, tačiau, be to, galimai ir neribotam skaičiui asmenų, kurie, kaip manoma, dalyvavo darant nusikaltimą, savo „Telegram“ kanale praneša rusų rašytojas ir analitikas Anatolijus Nesmijanas.

Pirmasis kaltinimas V. Putinui buvo gana formalus ir teoriškai negalėjo atsilaikyti teisme, nes vaikų išvežimas, kuriuo kaltinamas jis ir dar viena menka valdininkė, galėjo būti pavaizduotas kaip bėgimas nuo karo veiksmų.

Dabartinis kaltinamasis aktas bus daug sunkesnis ir, kas svarbu, - perspektyvesnis, nes kaupiant medžiagą jis gali būti išplėstas, įtraukiant vis naujus kaltinamuosius.

Jau parengtoje dosjė yra keletas dokumentais pagrįstų epizodų. Logiška manyti, kad šie epizodai bus papildyti ir išplėsti, teigia Nesmijanas.

 

Kaip rašoma „The Guardian“, teisės firmos „Global Rights Compliance“ vyresnysis teisininkas Yousufas Khanas teigia, kad „ginklavimasis maistu vyko trimis etapais“, pradedant pradine invazija, kai buvo apgulti Ukrainos miestai ir nutrauktas maisto tiekimas.

Antrasis etapas apima maisto ir vandens atsargų bei energijos šaltinių sunaikinimą visoje Ukrainoje kovų metu, kuriuos advokatas apibūdino kaip „objektus, būtinus civilių gyventojų išgyvenimui“.

Trečiasis elementas – Rusijos bandymai užkirsti kelią Ukrainos maisto produktų eksportui arba jį apriboti, sakė Khanas, cituodamas Ukrainos pareigūnų pranešimus, kad liepos pabaigoje ir rugpjūčio pradžioje buvo sunaikinta 270 000 tonų maisto produktų.

 

Šiame etape tikslas gana akivaizdus, užbaigia A. Nesmijanas: Rusijoje uždaryti ne tik patį V. Putiną, bet ir, jei įmanoma, daugelį kitų aukštų pareigūnų, kurie dabar vietoj jo palaiko tarptautinius ryšius. Gali būti, kad kaltinimai ir atitinkamai arešto orderiai bus pateikti ir išduoti kitiems aukščiausiems Rusijos pareigūnams.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(120)
(0)
(120)

Komentarai ()