Į nelaisvę pateko dar neregėtas Rusijos kareivis. Ukrainai grąžina Krymą (Video)  ()

Kliščijivkos apylinkėse prie Bachmuto Ukrainos gynėjai į nelaisvę paėmė garsų rusų karį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vitalijus Tretiakovas, gimęs 1975 metais, dabar yra karo belaisvis Ukrainoje. Anksčiau jis buvo rusų karys. Prieš tai - Čaikovskio miesto (Permės kraštas) meras.

Tretiakovas nebuvo mobilizuotas. Jo kadencija 76 tūkstančių žmonių mieste nutrūko 2019 metais. Matyt, jam nusibodo būti be darbo (apie tai - šiek tiek vėliau), todėl jis savanoriškai įstojo į rusų kariuomenės gretas.

„Jie paskyrė mane į 42-osios motorizuotųjų šaulių divizijos 78-ąjį pulką, nuvežė į Lysyčanską, kur savaitę ar šiek tiek ilgiau apmokė. Ir be jokio paskirstymo po dalinius buvome išvežti į Kliščijivkos kaimą“, – pasakojo okupantas.

Buvęs meras Ukrainos pasieniečiams sakė atvykęs į Ukrainą „kovoti su NATO“. „NATO dalinių čia nesutiko, o dabar pripažįsta, kad kacapų propaganda meluoja, o Krymas – ukrainiečių“, – rašė Ukrainos Valstybės sienos apsaugos tarnyba.

Rusijos „Telegram“ kanalas „Sota“ rašo, kad Tretiakovas buvo nuteistas trejiems metams už įgaliojimų viršijimą perduodant butą administracijos darbuotojui. 2020 m. jis buvo paleistas lygtinai. Tretiakovas pasakojo, kad nebenorėjo būti politikoje. Tačiau tikėtina, kad po gėdingo išėjimo ir kalėjimo jis tiesiog nebeturėjo šansų grįžti į viešas pareigas.

(55)
(3)
(52)

Komentarai ()

Susijusios žymos: