„Tai žinojo visi“. Budanovas atskleidė paslaptį, kas iš tikro nutiko su „Starlink“  ()

Budanovas papasakojo apie „Starlink“ virš Krymo.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-09-25 „Tai žinojo visi“. Budanovas atskleidė paslaptį, kas iš tikro nutiko su „Starlink“  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Anksčiau verslininkas Elonas Muskas iš tiesų išjungė savo paslaugas laikinai okupuoto Krymo teritorijoje, tačiau „visi tai žinojo“.

Apie tai Budanovas papasakojo interviu „The WarZone“, praneša „Censor.NET“ su nuoroda į „LigaBusinessInform“.

Žurnalistas klausė apie diskusiją dėl ištraukos iš biografinės knygos apie E. Muską, kurioje teigiama, kad E. Muskas išjungė palydovinio ryšio tinklą „Starlink“ virš laikinai okupuoto Krymo, kad ukrainiečių smūgis Sevastopoliui būtų neįmanomas. Vėliau E. Muskas patikslino, kad jis atsisakė įjungti ryšį reaguodamas į Ukrainos prašymą.

„Žiūrėkite, [Starlink] priklauso privačiam asmeniui. Taip, mes labai plačiai naudojamės jos produktais ir paslaugomis. Visa kovinė linija [Ukrainos pusėje – red.] tam tikru mastu bendrauja tarpusavyje naudodamasi jo produktais ir paslaugomis. Vienintelis dalykas, kurį čia galiu pasakyti, yra tai, kad be šių paslaugų ir produktų būtų katastrofa“, - sakė Budanovas.

Vyriausiojo žvalgybos direktorato vadovas patvirtino, kad Muskas anksčiau buvo išjungęs savo produktus ir paslaugas virš okupuoto Krymo. Tačiau, pažymėjo pareigūnas, yra ir kita šios tiesos pusė, nes „visi tai žinojo“.

Jis sakė, kad Sevastopolio užpuolimo epizode Krymo aprėpties išjungimas iš tiesų buvo, tačiau tai įvyko ne tuo konkrečiu momentu ir truko mėnesį.

 

„Šiuo konkrečiu atveju, apie kurį visi kalba, buvo Krymo aprėpties atjungimas, bet tai įvyko ne tuo konkrečiu momentu. Tas užtemimas truko mėnesį. Galbūt buvo keletas konkrečių atvejų, apie kuriuos aš nežinau. Bet esu visiškai tikras, kad visą pirmąjį karo laikotarpį reportažų iš viso nebuvo“, - sakė K. Budanovas.

Žurnalistas aiškinosi, ar Muskas kada nors buvo įjungęs ryšį, o paskui jį išjungęs.

Vyriausiojo žvalgybos direktorato vadovas atsakė, kad nuo tada, kai „Starlink“ buvo įjungtas virš Krymo, „nebuvo jokių problemų“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(34)
(5)
(29)

Komentarai ()