Sprogstanti naujiena. Ukraina galimai pažadėtas greitas įstojimas į ES. Kas vyksta  (2)

„Lenkija blokuoja pokyčius.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

TVP korespondentė Briuselyje Dominika Cosic pranešė, kad Vokietija ir Prancūzija tariamai pažadėjo Ukrainos valdžiai greitą įstojimą į Europos Sąjungą, jei Kyjivas „padės nuversti dabartinę Lenkijos vyriausybę“. Lenkijos televizijos atstovė, remdamasi neoficialiais šaltiniais ES, apie tai rašė rugsėjo 25 d. socialiniame „X“ tinkle.

„Jie tai pateisina sakydami, kad ES negalima plėsti nekeičiant sutarčių ir būtent Lenkija blokuoja šiuos pokyčius“, – pabrėžė Cosic.

Ji pridūrė, kad šis argumentas „klaidingas, nes naujos šalys gali būti priimtos į ES remiantis esamomis sutartimis“. „Prancūzija ir, svarbiausia, Vokietija nori keisti sutartis tik tam, kad padidintų savo galią ir ES institucijų kompetenciją. Ir nė viena iš šių šalių nenori matyti Ukrainos ES“, – pažymėjo TVP korespondentė.

 

Ukrainos užsienio reikalų ministerija sureagavo į Cosic žodžius.

„Lenkijos žiniasklaidoje pradėjo sklisti Lenkijos žurnalistės Briuselyje komentarai apie tariamą Vokietijos ir Prancūzijos pažadą Ukrainai greitai įstoti į ES mainais už dabartinės Lenkijos vyriausybės „nuvertimą“. Informacija neatitinka tikrovės“, – socialiniame „Facebook“ tinkle pareiškė Ukrainos užsienio reikalų ministerijos atstovas Olehas Nikolenka: „Kategoriškai atmetame tokias užuominas. Ukrainos pusė tokių pasiūlymų negavo, neturėjo ir neturi ketinimų kištis į Lenkijos vidaus reikalus“.

 

Be to, tęsė Nikolenka, Ukraina „labai vertina Lenkijos paramą atremiant Rusijos agresiją ir remiant mūsų kelią į narystę ES ir NATO“.

„Esame labai dėkingi lenkams, kurie solidarizuojasi su ukrainiečiais. Paskutinis to pasireiškimas – Ukrainos prezidento įteikti valstybiniai apdovanojimai Lenkijos piliečiams: žurnalistei Biankai Zalewskai ir savanoriui gydytojui Damianui Dudai. Esame įsitikinę, kad pastangos įkalti pleištą į aukštą mūsų tautų pagarbos ir bendradarbiavimo lygį bus nesėkmingos“, – pabrėžė Užsienio reikalų ministerijos atstovas.

Ministerijos vardu jis paragino draugus lenkus „nepasiduoti provokacijos bandymams, dirbti kartu, siekiant veiksmingai įveikti bendrus iššūkius“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(7)
(10)
(-3)

Komentarai (2)