JAV kategoriškai prieš. „Ten 180 000 priešo karių!“ Pulkininkas skelbia, kas nutiko  ()

Ukrainos kariuomenė tęsia kontrpuolimą pietuose.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos kariuomenė tęsia kontrpuolimą pietuose. Tačiau tai būtų sunku be Ukrainos ginkluotųjų pajėgų darbo rytų kryptimis, ypač prie Bachmuto. Rusai ten sutelkė beveik 50 000 žmonių grupę. Perkelti kariuomenę iš ten Zaporižios kryptimi būtų netikslinga, tai nepaspartintų Ukrainos ginkluotųjų pajėgų žengimo į priekį.

Tokia nuomone „24 kanalui“ pasidalijo ir Ukrainos ginkluotųjų pajėgų atsargos pulkininkas, karo ekspertas, instruktorius lakūnas Romanas Svitanas.

Svarbiausia užduotis Rytuose

Rugsėjo 22 dieną Vašingtone surengtoje spaudos konferencijoje Volodymyras Zelenskis pareiškė, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos išlaisvins Donecko srities Bachmutą. Be to, Ukrainos prezidentas pažadėjo, kad šalis deokupuos dar du miestus, nepatikslindamas, kuriuos.

Tuo pat metu NYT rašo, kad JAV neva nepataria paties Bachmuto deokupuoti ir tikina Ukrainą perkelti pajėgas į Pietus.

„Tikriausiai yra momentų, susijusių su tuo, kad negalima paspartinti įrangos ar amunicijos, kurių prašo Ukraina, tiekimo. Vienas iš šios problemos sprendimo mechanizmų yra bet kokių puolamųjų veiksmų krypčių pašalinimas“, - pažymėjo Svitanas.

Tuo pačiu metu palikti Bachmuto kryptį gali būti nelabai gera idėja. Dabar ten susitelkę apie 50 tūkstančių rusų okupantų.

„Bachmuto srityje pagrindinė užduotis yra ne išlaisvinti miestą, o sustabdyti Rusijos kariuomenę. Jei ten pereisime į gynybinį režimą ir perkelsime jėgas bei išteklius kita kryptimi, tai neleis mums judėti greičiau“, – pabrėžė atsargos pulkininkas. Dabar Ukrainos ginkluotosios pajėgos žengia į priekį pasitelkdamos puolimo grupes, kurios juda savo jėgomis, nes papildoma technika šiuo atveju nepadės.

Karių sulaikymas yra veiksmingas

 

Tuo pat metu, jei rusai nebeturės problemų sulaikant Ukrainos karius Bachmuto srityje, jie galės kelias dešimtis tūkstančių karių perkelti į Zaporižios kryptį.

„Tai šiek tiek neteisingas fronto, Ukrainos karių vykdomų užduočių, ypač Bachmuto srityje, suvokimas. Tai yra būtent pagrindinis dalykas - „surišti“ jų kariuomenę“, – pabrėžė Svitanas.

Be to, Luhansko kryptimi Ukrainos ginkluotosios pajėgos sulaiko 100 000 karių rusų grupę ir dar apie 30 tūkstančių įsibrovėlių Donecko kryptimi. Atsižvelgiant į Bachmuto kryptį, iš viso Ukrainos kariuomenė sulaiko 180 tūkstančių priešo karių, o tai iš tikrųjų yra pusė visų rusų pajėgų Ukrainoje.

 

„Juos Donecko-Luhansko kryptimi jungia aktyvios gynybos režimas, mūsų karių kontratakos. Tai leidžia mūsų pajėgoms dirbti Zaporižios kryptimi. Išlyginame šansus visoje fronto linijoje“, – pažymėjo karo ekspertas.

Visų pirma dėl to rusai neturi pakankamai jėgų ir priemonių vykdyti provokuojančius ar net pavojingus veiksmus Chersono kryptimi. Ten jie yra gynybos režimu, nes didžiulė grupė lieka Rytuose.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(44)
(5)
(39)

Komentarai ()

Susijusios žymos: