Tai nežada nieko gero. Kam ruošiasi Kremlius  (0)

Rusija ruošiasi „daug metų truksiančiam karui“: britų žvalgyba pateikė įrodymų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Viso masto Rusijos karas su Ukraina tęsiasi jau daugiau nei pusantrų metų. JK žvalgyba pažymi, kad šalis agresorė planuoja ilgalaikį konfliktą. Tai visų pirma liudija Kremliaus siekis 2024 metais šalies gynybos biudžetą padidinti beveik 70 proc.

JK žvalgyba, remdamasi Rusijos finansų ministerijos dokumentais, praneša, kad kitais metais V. Putinas karui ketina skirti 30 % visų biudžeto išlaidų. Teroristinės šalies gynybos biudžetas sieks 10,8 trilijono rublių.

Analitikai pastebi, kad Rusija greičiausiai sugebės išlaikyti tokias išlaidas gynybai 2024 m., tačiau tik visos ekonomikos sąskaita.

Tačiau tai nežada nieko gero. Jau dabar galime teigti, kad finansiniai agresorės mastai byloja apie jos pasirengimą ilgai truksiančiam karui Ukrainoje.

Iš kur Rusija gaus pinigų?

 

Anksčiau žiniasklaida jau rašė apie Kremliaus ketinimą kelis kartus padidinti karo išlaidas. Kartu žurnalistai spėliojo, iš kur jis planuoja gauti lėšų.

Rusijos vyriausybė 2024 metais prognozuoja daugiau nei 35 trilijonus rublių sieksiančias biudžeto pajamas, o tai yra 22 procentais daugiau nei 2023 metais. Be to, jis tikisi išaugusių pajamų iš naftos ir dujų. Kremlius mano, kad šios pajamos augs beveik ketvirtadaliu – iki 11,5 trilijono rublių.

Kitais metais šalis agresorė nori užbaigti iš rinkos pasitraukusių užsienio įmonių verslo turto pardavimą. 2023 metais iš šio pardavimo vyriausybė gaus 114,5 milijardo rublių, o 2024 metais – 2,1 milijardo rublių.

Šoigu įvardijo karo pabaigos datą

 

 

Pasak Rusijos gynybos ministro Sergejaus Šoigu, plataus masto karas Ukrainoje greičiausiai tęsis mažiausiai iki 2025 m. Jis ciniškai pažymėjo, kad tuomet Kremliui neva pavyks pasiekti „numatytų tikslų“.

Politikos ekspertas Abbasas Galliamovas mano, kad šie Šoigu žodžiai reiškia Kremliaus nesėkmę vidaus politikoje. Juk rusų elektoratas į juos reagavo gana piktai. Kartu toks pareiškimas nuskambėjo ir Vakarams, ir Ukrainai – rusai norėjo parodyti, kad, sako, yra pasirengę kovoti ilgai. Jų skaičiavimais, tai turėtų priversti Vakarus daryti spaudimą Ukrainai dėl derybų pradžios.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(3)
(24)
(-21)

Komentarai (0)