[ŽT] Karo pavojus. Į Lenkiją skubiai siunčiami naikintuvai „Typhoon“  ()

Ginti nuo Rusijos agresijos: Didžioji Britanija dislokavo Lenkijoje naikintuvus „Typhoon.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

NATO sąjungininkai toliau stiprina rytinį Aljanso flangą: sekmadienį, spalio 1 d., JK paskelbė apie naikintuvų „Typhoon“ dislokavimą gintis nuo Rusijos agresijos. Atitinkamą informaciją paskelbė Jungtinės Karalystės gynybos departamento vadovas Grantas Sheppsas, praneša „Mirror“.

Pasak ministro, prašymas perduoti kovinius orlaivius iš Lenkijos pusės kilo didėjančios Rusijos Federacijos grėsmės fone. Naikintuvų dislokavimas rinkimų išvakarėse Lenkijoje bus galingas signalas Kremliui, demonstruojantis Londono ryžtą ginti demokratiją ir laisvę nuo RF įsiveržimo, pabrėžė Gynybos departamento vadovas. Britų žurnalistai patikslina: mes kalbame apie keturių orlaivių, galinčių pasiekti 2414 km per valandą greitį, perdavimą.

Tai ketvirtos kartos daugiafunkcis naikintuvas, kurį sukūrė „Eurofighter“ GmbH. Lėktuvas skirtas įgyti pranašumą ore, taip pat sunaikinti taikinius žemės paviršiuje.

 

 

Jis gali pakilti ir leistis priešakinėse bazėse, mažuose aerodromuose ir trumpuose kilimo ir tūpimo takuose. Visi lėktuvo ginklai yra tvirtinami išorėje. Turėdamas įspūdingą arsenalą, naikintuvas gali atakuoti kelis orlaivius matomoje zonoje ir už jos ribų.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(301)
(20)
(281)

Komentarai ()

Susijusios žymos: