[ŽT] „Reakcija griežtesnė nei Vakaruose.“ Azija skelbia karą Rusijai. Prasideda netikėti įvykiai  (1)

Po Vakarų sankcijų sukelto Rusijos posūkio į Rytus, Azijos šalys siekia iš šios situacijos išspausti sau maksimalią naudą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos bandymai Azijos rinkoje įsigyti modernių technologijų po to, kai Vakarų rinka jai buvo uždaryta dėl sankcijų, įvestų dėl karo prieš Ukrainą, nepavyksta. Maskvos meras Sergejus Sobjaninas pripažino, kad Azijos valstybės yra dar griežtesnės nei Vakarų šalys, kai kalbama apie jų interesus, ir paskelbė apie rimtą ekonominį karą prieš Rusiją Azijoje. Jo žodžius cituoja RBC.

S. Sobjaninas teigė, kad Azijos šalių vadovybė savo įmonėms aktyviai teikia įvairiausias lengvatas, tačiau niekas neketina atverti Rusijai prieigos prie aukštųjų technologijų.

„Ten jau vyksta rimtas ekonominis karas“, – sakė jis. Anot jo, Azijos valstybės neketina tiekti Rusijai technologijų nei mikroelektronikos, nei orlaivių ar mechaninės inžinerijos srityse. Be to, Azija tiesiogiai sako Rusijos Federacijai, kad jei ji nori gauti kai kurias technologijas, ji turi arba nusipirkti visą produktą, arba sumokėti dvigubai didesnę kainą. 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(303)
(14)
(289)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: