„Turiu prielaidą, ką slapta planavo Putinas. Tai visiškai beprotiška“ (Video)  ()

„Jis turėjo planą“, – įtaria Julija Latynina, kad kita V. Putino auka galėtų būti Armėnija.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-09-25 „Turiu prielaidą, ką slapta planavo Putinas. Tai visiškai beprotiška“ (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

2022 metų vasarį Jerevane buvo pastebėta didelės rusų „tituškių“ grupės atvykimas. Jei Ukraina žlugtų, jie galėtų būti panaudoti valdžiai perimti. Tokią prielaidą savo „YouTube“ kanale padarė rusų žurnalistė ir istorikė Julija Latynina.

Ji patikino, kad per susitikimą Sočyje 2023 metų rugsėjo pradžioje Rusijos diktatorius Vladimiras Putinas „pardavė“ Karabachą Turkijos prezidentui Recepui T. Erdoganui.

„Karabacho klanas tikėjosi, kad V. Putinas apgins savo koloniją. Armėnijos struktūra buvo tokia, kad, laimėjusi karą 90-aisiais, šalis atsipalaidavo. Žodžiu, viskas buvo atiduota V. Putino bičiuliams. Tikėtasi, kad jei Armėnija V. Putino kolonija, tuomet diktatorius ją saugos. Tuo metu Azerbaidžanas sistemingai ruošėsi kerštui. Ir V. Putinas nusprendė nuraminti R. T. Erdoganą mažu pokyčiu, kuris liko jo tuščio geopolitinio katilo dugne,“ – sakė žurnalistė.

Ji įtaria, kad V. Putinas bent 2022 metais nusprendė prijungti Karabachą, pradėdamas agresiją prieš Ukrainą. Tikėtina, kad tokiu būdu jis planavo Armėniją paversti kita savo agresijos auka.

„Turiu prielaidą. Tai visiškai beprotiška, negaliu to įrodyti. Ji pagrįsta pokalbiais su mano draugais armėnais, kurie sakė, kad vasario 22 d., iškart po beprotiško karo Ukrainoje pradžios, į Armėniją kartu su dideliu skaičiumi rusų pabėgėlių užsuko keisti stiprūs žmonės, susitelkę link Jerevano ir kurie buvo labai panašūs į tuos žmones, kurie atvyko į Kyjivą prieš prasidedant šiam karui. V. Putinui kilo mintis per tris dienas paimti Kyjivą. Pažiūrėkite, kaip išėjo: 2020 m. jis sustabdė karą Karabache ir kažko laukė. Turėjo planą, jis irgi numato keletą ėjimų pirmyn. Įsivaizduokime, kas laukė: per tris dienas užims Kyjivą, surengs paradą, suvienys Ukrainą, Baltarusiją ir Rusiją į naują „Sovietų Sąjungą“, tada jis susitars su R. T. Erdoganu,“ – savo nuomonę išsakė rusų žurnalistė.

 

 

Anot jos, jei V. Putinui būtų pavykę su Ukraina, jis būtų tiesiog taip pardavęs Karabachą, po kurio būtų padėjęs kurstyti masinius protestus Armėnijoje, siekiant užgrobti valdžią.

„Su šiuo (armėnų tautos – red.) pasipiktinimu šie stiprūs žmonės kartu su Karabacho klanu būtų palaužę N. Pašinianą, o Armėnija taip pat prisijungtų prie šios sąjungos,“ – sakė J. Latynina. Tačiau Ukraina priešinosi, o tai tikriausiai sužlugdė V. Putino planus Armėnijos atžvilgiu.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(23)
(0)
(23)

Komentarai ()