Iš MiG-29 į F-16. Ukrainiečių pilotas skelbia apie pirmuosius įspūdžius (Video)  ()

Daugiafunkciai naikintuvai F-16 turėtų suteikti naujų galimybių Ukrainos oro pajėgoms, palyginti su esamu orlaivių parku.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų oro pajėgų pilotas, Ukrainos kariškis šaukiniu „Moonfish“, šiuo metu dalyvaujantis daugiafunkcinių naikintuvų F-16 mokymuose, bendro projekto „Defense Express“ ir „Espresso“ eteryje papasakojo nemažai detalių apie savo pirmuosius įspūdžius apie amerikiečių naikintuvą, treniruočių laikotarpį ir pan.

„Tikimės įvaldyti F-16 orlaivį per 6–8 mėnesius“, – sako Moonfish. Kaip pažymi pilotas, dabartinę ir visas paskesnes grupes, kurios dalyvaus mokymuose, sudaro pilotai, turintys kovinės patirties.

Tuo pačiu metu F-16 mokymo programa, kurios jie laikosi, yra pritaikyta specialiai Ukrainos pilotams, atsižvelgiant tiek į jų kovinę patirtį, tiek į tipines misijas, kurias pilotai atlieka dabar ir kurias jie galės atlikti su Amerikos lėktuvas.

Kaip praneša Moonfish, Ukrainos pilotai netrukus pradės pirmuosius skrydžius su instruktoriais naikintuvo F-16 kabinoje – apie tai anksčiau pranešė ir Ukrainos ginkluotosios pajėgos, pažymėdamos, kad pilotai jau skraido pilnu režimu aviacijos simuliatoriuose, kurie visiškai atkartoja amerikiečių naikintuvo kabiną.

Kalbėdamas apie tai, kokie buvo F-16 įspūdžiai, palyginti su naikintuvais MiG-29 ir kas jį labiausiai nustebino, Moonfish pažymėjo, kad „daugiafunkcinių ekranų buvimas ir įrangos, skirtos darbui su naikintuvu, buvimas. Iš karto krenta į akį borto kompiuteris“.

Ukrainos pilotas pažymi, kad F-16 apskritai yra patogus lėktuvas. „Įdomus jausmas. Salonas gana ankštas, bet labai ergonomiškai išdirbtas“.

 

Kartu į klausimą, ar MiG-29 pilotams bus sunku „persikelti“ į amerikiečių F-16, Moonfish pažymi, kad dar prieš prasidedant mokymams šalyse partnerėse Ukrainos pilotai treniravosi simuliatoriuose – galima manyti, kad kalbama apie improvizuotus treniruoklius, apie kuriuos kariuomenės kariuomenė kalbėjo anksčiau ir kuriuose pilotai susipažįsta su F-16 prieš treniruodamiesi su sąjungininkais.

„Atvažiavę čia visi puikiai suprantame, kuo skiriasi darbas su taikikliu, darbas su ginklais, kaip grubiai įvesti duomenis į borto kompiuterį ir panašiai“, – sako ukrainietis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(82)
(3)
(79)

Komentarai ()