Skelbiamas pavojus. „Abrams“ tankai bus bejėgiai  ()

2040-aisiais mūšio laukas bus užpildytas dirbtinio intelekto robotais. KLR studijuoja Amerikos doktriną, todėl „Abrams“ tankai gali būti neveiksmingi.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Amerikiečių M1 „Abrams“ tankai negalės dominuoti ir būti veiksmingi 2040 m. mūšio laukuose, ypač didelio intensyvumo konflikto su Kinija atveju. Apie tai praneša „The War Zone“.

Nuomonę parengė Kariuomenės mokslo taryba, kurią sudaro nepriklausomų federalinių ekspertų grupė, konsultuojanti kariuomenės sekretorių. Be to, kad 2040-aisiais „Abrams“ nebus dominuojantis, vertinime nurodomas 5 kartos vieno ar kelių tipų kovinių orlaivių poreikis.

Tyrimo šaltiniai siekia 2019 m., o galutinė ataskaita buvo paskelbta 2023 m. rugpjūčio mėn.

JAV kariuomenė šiuo metu turi 2500 M1 „Abrams“ tankų, o dar tūkstančiai yra saugykloje ir yra paruošti atkurti kovai.

„Remiantis mūsų išvadomis, M1 „Abrams“ nedominuos mūšio lauke 2040 m. Iškyla pavojus visiems M1 pranašumams mobilumo, ugnies galios ir apsaugos srityse. M1A2 SEP V3 ir 4 atnaujinimai pagerins efektyvumą, bet neatkurs dominavimo“, - rašoma ataskaitoje.

Be to, Kinija ir Rusijos Federacija naudojasi JAV doktrinų skaidrumu ir kuria atsakomąsias priemones. Todėl ateityje JAV kovos turėdami skaitinį priešų pranašumą, o tai apsunkina žemas prieštankinių raketų parengties lygis ir įrangos senėjimas.

 

Tyrimas pagrįstas daugybe skirtingų veiksnių. Visų pirma, apie Izraelio patirtį Libane 2006 m., Gazos ruože 2014 m., karą dėl Karabacho 2020 m., plataus masto invaziją į Rusijos Federaciją Ukrainoje nuo 2022 m.

Tačiau „karai Karabache ir Ukrainoje atskleidė prieštankinės valdomos raketinės gynybos sistemų, ginkluotų nepilotuojamų orlaivių (UAV) ir užtvarinės amunicijos, prieštankinių minų efektyvumą ir pavojus, susijusius su didesniu skaidrumu mūšio lauke“, – rašoma pranešime.

 

Taip pat pažymima, kad potencialių grėsmių tankams mastas ir skaičius auga. Prieštankiniai ginklai tampa mirtingesni. Kinija vis labiau geba integruoti elektromagnetinio spektro, kibernetinių operacijų, jūrų ir kosmoso sferas.

Prognozuojama, kad 2040-aisiais mūšio lauke bus žymiai išaugęs robotų naudojimas kovai, žvalgybai ir stebėjimui. Be to, tikimasi dirbtinio intelekto sukūrimo, kuris galės nustatyti priešo vietą ir identifikuoti taikinį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(16)
(15)
(1)

Komentarai ()