Rusija planuoja pulti užsienio laivus. Gali būti netikėti įvykiai. JK skelbia sensaciją  ()

Kremlius rado naują būdą pakenkti „grūdų koridoriui“ ir apkaltinti Kyjivą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kremlius yra pasirengęs įrengti jūrines minas palei laivus, gabenančius grūdus iš Ukrainos į viso pasaulio šalis. 

Spalio 4 d. Didžiosios Britanijos užsienio reikalų ministerija apkaltino Rusijos Federaciją planuojant pulti „grūdų koridorių“, užminuojant maršrutą, kuriuo laivais gabenami kroviniai iš Ukrainos. Rusijos Federacija ne tik raketomis ir bepiločiais orlaiviais „kamikadze“ atakuoja Ukrainos uosto infrastruktūrą, bet ir ketina Juodojoje jūroje įrengti jūrines minas, praneša Didžiosios Britanijos užsienio reikalų ministerijos spaudos tarnyba. Rusijai naudinga, kad Ukraina negalėtų eksportuoti savo grūdų.

Tokiu būdu Kremlius gali šantažuoti Kyjivą ir tuo pačiu dar labiau spausti Ukrainos ekonomiką. Rusijos Federacija nebenori atvirai pulti civilių laivų, tačiau nusprendė veikti slaptai, įrengdama jūrines minas. Ši žinia buvo specialiai paskelbta Londone, kad ateityje Rusijos Federacija negalėtų kaltinti Ukrainos dėl laivų sprogdinimo.

Didžioji Britanija pabrėžė, kad palaiko „grūdų koridoriaus“ tęsimą tiek per Juodąją jūrą, tiek per Dunojų ir sausumos keliais. Užsienio reikalų ministras Jamesas Cleverly pabrėžė, kad visas pasaulis stebi Rusijos Federaciją, kuri ciniškai bando kaltinti Kyjivą „savo atakomis“ prieš laivus. Vakarai priešinasi V. Putinui, kad jis nebegalėtų pakenkti kitoms šalims.

 

Kremliui pasitraukus iš grūdų sandorio, buvo apgadinta 130 Ukrainos uosto infrastruktūros objektų. Taip pat buvo sunaikinta iki 300 tūkstančių tonų grūdų, kurie per metus galėjo pamaitinti daugiau nei milijoną žmonių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(9)
(0)
(9)

Komentarai ()