Skelbiamas pavojus. Rusija padvigubino mirtingiausio ginklo skaičių. Kas vyksta  ()

Nepaisant sankcijų ir karo sąlygų, Rusija padvigubino šio ginklo skaičių, negana to, dar ir sukūrė naują versiją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

IISS (Tarptautinis strateginių studijų institutas) ataskaitoje apie raketų ginklų panaudojimą Rusijos Federacijos kare prieš Ukrainą skelbiami kai kurie duomenys, susiję su dabartiniu Rusijos raketų potencialu.

Pavyzdžiui, IISS ekspertai savo ataskaitoje teigia, kad Rusijos oro pajėgos dabar disponuoja net 24 MiG-31K lėktuvais.

Jei jie čia nesuklydo, tai reiškia, kad per pusantrų metų trunkantį pilno masto karą, lėktuvų, gabenančių Ch-47M2 „Kinžaal“ hipergarsines raketas, skaičius padvigubėjo.

Jei vadovausimės „The Military Balance 2023“ duomenimis (duomenys, kurie, be abejo, pateikti šių metų pradžioje), pamatysime, kad Rusija turi tik 12 MiG-31K.

Kadangi šie skaičiai vis dar nepatvirtinti, dar per anksti spręsti, kokiu būdu rusai galėjo padidinti savo MiG-31K oro laivyną iki 24 vienetų ir kiek tai galėtų sustiprinti Kremliaus galimybes naudoti „Kinžal“ raketas, įskaitant smūgius Ukrainai.

 

Tačiau čia negalime neprisiminti pranešimo, kad 2023 m. rugsėjo pradžioje Rusijos Federacijos gynybos ministras Šoigu per Kim Jong Uno vizitą paskelbė apie naują „Kinžal“ vežėją – MiG-31I, apie kurio egzistavimą pirmą kartą sužinota 2022 m. rugpjūčio mėn.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(3)
(8)
(-5)

Komentarai ()