Mainais už „Geležinį kupolą“. JAV Lenkijai turi intriguojantį pasiūlymą dėl Ukrainos  ()

Žurnalistų teigimu, nestandartinių sprendimų paieška tolesnei Kijevo paramai rodo „užslėptą pesimizmą“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV prezidento Joe Bideno administracija ir JAV įstatymų leidėjai ieško naujų būdų, kaip toliau tiekti ginklus Ukrainai. Apie tai rašo „Politico“.

Pranešama, kad senatorius Chrisas Van Hollenas svarsto galimybę surengti trišalius mainus, kurių metu Lenkija į Ukrainą atsiųstų savo priešlėktuvinių raketų sistemas „Patriot“, o mainais gautų „Iron Dome“ (Geležinis kupolas) sistemas iš JAV.

Kaip pastebi žurnalistai, anksčiau Izraelis atmetė Vašingtono ir Kijevo prašymus nusiųsti „Geležinį kupolą“ tiesiai Ukrainai.

„Galbūt Lenkija galės siųsti savo „Patriot“ sistemas į Ukrainą, kur mes jau dislokavome „Patriot“ sistemas – tai tam tikri mainai“, – sakė senatorius.

 

Leidinio teigimu, Van Hollenas jau aptarė šį planą uždarame Pentagono instruktaže.

Papildomam Ukrainos finansavimui Bideno administracija taip pat svarsto galimybę panaudoti Valstybės departamento programą, kuri teikia dotacijas ar paskolas padėti sąjungininkams įsigyti ginklų.

Straipsnio autoriai mano, kad nestandartinių sprendimų paieška tolesnei Ukrainos paramai rodo „užslėptą pesimizmą“ dėl to, kad ši pagalba negali būti suteikta standartine tvarka.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(36)
(2)
(34)

Komentarai ()