„MOSSAD lygis!“ SBU atliko beprotišką operaciją. Smūgis FSB (Foto)  (1)

SBU kontržvalgyba atliko nuostabią operaciją, kurios metu privertė Rusijos FSB agentą atvykti į Ukrainą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

MOSSAD lygis! SBU atliko beprotišką operaciją. Ukrainos saugumo tarnyba (SBU) sulaikė Rusijos FSB agentą, kuris nuo 1990-ųjų veikė nepripažintoje Padniestrėje.

Išsami informacija apie operaciją lapkričio 6-osios rytą buvo paskelbta SBU „Telegram“ kanale.

Rusijos Federacijos Federalinės saugumo tarnybos (FSB) specialiųjų pajėgų agentas šaukiniu „Skifas“ patraukė Ukrainos žvalgybos dėmesį dėl bandymo sukurti savo agentų tinklą Ukrainos pietuose. Jis internetu įdarbino Odesos regiono gyventojus, taip pat darbuotojus iš teisėsaugos institucijų.

Buvo atlikta įvairiapusė grėsmės neutralizavimo operacija. Iš pradžių SBU pasitelkė slaptąjį agentą, kuris išviliojo FSB agentą, besislapsčiusį Padniestrėje. O kai įvažiavo į Ukrainos teritoriją, buvo suimtas.

Pagal žvalgybos tarnybos scenarijų, užpuolikas atvyko į Odesos regioną asmeniškai užverbuoti „kandidato“, pranešė SBU.

Tyrimo duomenimis, Rusijos žvalgybos agentas Padniestrėje veikė nuo 1990-ųjų. Ten jis dalyvavo Moldovos regiono okupacijoje, pirmiausia užimdamas „Padniestrės vidaus kariuomenės“ snaiperio postą, o vėliau – 17-osios specialiųjų pajėgų būrio „Edelveisas“ vado pareigas.

 

2014 m., kai tik prasidėjo Rusijos agresija prieš Ukrainą, šis veikėjas atvyko į Odesos sritį ir dalyvavo ardant ten vidinę situaciją. Jis buvo įtrauktas į ieškomų asmenų sąrašą Ukrainoje, todėl pabėgo atgal į nepripažintą Padniestrę.

 

SBU teigimu, „Skifas“, kurdamas savo agentų tinklą, pirmiausia domėjosi informacija apie Ukrainos gynybos pajėgas: karių dislokavimą, jų judėjimą, ginkluotę ir pan.

FSB agentas buvo apkaltintas pagal Ukrainos baudžiamojo kodekso 111 straipsnį, tai yra valstybės išdavyste. Jam gresia įkalinimas iki gyvos galvos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(153)
(0)
(153)

Komentarai (1)