Kaip veikia „Geležinis kupolas“. Įspūdingi kadrai  ()

Pradėdama dar vieną arabų ir Izraelio konflikto eskalaciją, grupuotė „Hamas“ paleido į Izraelį daugiau nei 2000 raketų. Be kita ko, jas numušė „Geležinio kupolo“ sistemos, sukurtos specialiai tokioms grėsmėms atremti.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-10-08 Kaip veikia „Geležinis kupolas“. Įspūdingi kadrai  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Izraelio oro gynybos kompleksas dar kartą patvirtino savo efektyvumą. Tačiau „Hamas“ atakos pasekmes sunku įvertinti.

Spalio 7 dieną konfliktas Artimuosiuose Rytuose įsiliepsnojo nauju intensyvumu. Kaip rodo „Hamas“ kovotojų vaizdo įrašai, ryte jiems pavyko prasibrauti per tvoras, skyrusias Gazos Ruožą nuo Izraelio kontroliuojamų teritorijų.

Tam buvo naudojami sklandytuvai ir motociklai, taip pat nuo 2200 (pagal Izraelį) iki 5000 („Hamas“ versija) raketų. Dėl netikėtumo Izraelis prarado pasienio kaimų ir tikriausiai vienos karinės bazės kontrolę.

 

Pažymėtina, kad „Hamas“ nėra reguliari armija ir, atitinkamai, negali turėti pakankamai galingų smogiamųjų ginklų. Grupės raketos dažniausiai gaminamos savadarbiu būdu, o stebėtojai ne kartą užfiksavo, kaip „Hamas“ naudoja net itin pasenusią BM-13 „Katiuša“, kurią Sovietų Sąjunga naudojo Antrajame pasauliniame kare.

 

 

Štai kodėl Izraelio atveju reikėjo sukurti oro gynybos sistemą, kuri būtų veiksminga prieš mažus oro taikinius, ypač prieš nevaldomas raketas.

Šio oro gynybos komplekso ypatumas yra tas, kad kiekviena iš 20 jo raketų, esančių paleidimo įrenginyje, iššaunama tik radarams apskaičiavus priešo ginklų skrydžio trajektoriją.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(23)
(1)
(22)

Komentarai ()