Skelbiama sensacija. JAV turėjo informacijos, kad „Hamas“ ruošia ataką  ()

JAV žvalgybos tarnybos dar gerokai iki didelio masto „Hamas“ kovotojų atakos prieš Izraelį turėjo informacijos, kad grupuotė tikriausiai kažką ruošia.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai pranešė CNN.

JAV žvalgyba paskelbė mažiausiai du vertinimus, iš dalies pagrįstus žvalgybos duomenimis iš Izraelio, perspėdama Baltuosius rūmus dėl didėjančios Izraelio ir Palestinos konflikto eskalacijos rizikos.

Rugsėjo 28 d. atnaujinta informacija perspėjo, kad „Hamas“ ruošiasi paleisti raketas į Izraelį.

Spalio 5 d. CŽA išplatintame pranešime buvo įspėta apie didėjančią „Hamas“ smurtinių veiksmų tikimybę.

Spalio 6 dieną amerikiečių pareigūnai gavo informaciją apie neįprastą grupuotės veiklą, kuri, kaip vėliau paaiškėjo, buvo galutinis pasiruošimas spalio 7 dienos išpuoliams. 

Tačiau nė viename iš pranešimų nebuvo pateikta taktinių detalių ar nurodymų apie būsimos atakos mastą ir nuožmumą.

Tiksliai nežinoma, ar šiais žvalgybos vertinimais buvo pasidalinta su Izraelio puse.

Kitas pareigūnas iš arabų šalies Artimuosiuose Rytuose sakė, kad jų sostinė ne kartą signalizavo Izraelio ir JAV pareigūnams, kad palestiniečių nepasitenkinimas yra sprogstamasis ir kad „Hamas“ turi rimtų ginklų, tačiau į signalus nebuvo žiūrima pakankamai rimtai.

Neoficialiuose pokalbiuose esami ir buvę JAV žvalgybos pareigūnai ir Kongreso nariai, turintys prieigą prie žvalgybos instruktažų, atmeta galimus kaltinimus, kad JAV turėjo perspėti Tel Avivą apie grėsmę, sakydami, kad daug žvalgybos informacijos apie Gazą vis tiek ateina per Izraelį, o amerikiečiai pasitiki Izraelio specialiųjų tarnybų profesionalumu. 

 

Šie pašnekovai taip pat teigia, kad viena iš priežasčių, kodėl „Hamas“ galėjo netikėtai užklupti Izraelį, yra ta, kad susitikimų metu viskas buvo suplanuota visiškai neprisijungus per ryšio priemones, o tai neleido informacijos pastebėti ir perimti. Be to, manoma, kad Izraelio pusė, net ir turėdama turimus duomenis, neįvertino grėsmės, kurią gali kelti grupuotė.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(3)
(8)
(-5)

Komentarai ()