Netikėta žinia. Izraelis atideda antžeminę operaciją Gazos Ruože. Kas vyksta  ()

Priežastis nurodyta.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-10-15 Netikėta žinia. Izraelis atideda antžeminę operaciją Gazos Ruože. Kas vyksta  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Iš pradžių Izraelio invazija į Gazos Ruožą buvo planuota savaitgalį, tačiau buvo atidėta kelioms dienoms, taip pat ir dėl oro sąlygų, dėl kurių Izraelio pilotams ir bepiločių orlaivių operatoriams būtų buvę sunku dengti sausumos pajėgas iš oro, rašo „The New York Times“ su nuoroda į keletą Izraelio pareigūnų.

Be pėstininkų, Izraelio smogiamąsias pajėgas sudarys tankai, išminuotojai ir specialiosios pajėgos.

Invaziją dar labiau apsunkina tai, kad, manoma, „Hamas“ savo požeminiuose bunkeriuose ir tuneliuose laiko daug Izraelio įkaitų. Izraelio karo analitikai teigia baiminasi, kad „Hamas“ panaudos įkaitus kaip žmonių skydus.

Manoma, kad ši ataka bus didžiausia Izraelio antžeminė operacija nuo 2006 metų invazijos į Libaną. Tai taip pat būtų pirmasis nuo 2008 m. invazijos į Gazą Izraelio bandymas užimti teritoriją ir bent trumpam ją išlaikyti, sakė trys aukšto rango pareigūnai, su kuriais kalbėjo laikraštis.

 

Dėl operacijos Izraelis rizikuoja įklimti į kelis mėnesius trunkančias kruvinas miesto kovas tiek ant žemės, tiek tunelių labirinte – pavojingo puolimo, kurio Izraelis ilgai vengė, nes vyksta kovos siaurame, tankiai apgyvendintame žemės ruože, kuriame daugiau nei 2 mln. žmonių.

Kol kas neaišku, ką Izraelis darytų su Gazos Ruožu, jei jį užkariautų, ar ką tiksliai turi omenyje Izraelio pareigūnai, apibūdindami „Hamas“ vadovybės sunaikinimą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(26)
(2)
(24)

Komentarai ()