Lazeris prieš raketas. Izraelis pirmasis pasaulyje ruošiasi panaudoti unikalų ginklą  ()

Tai gali būti kovinis lazeris „Light Shield“, skirtas perimti raketas, mini bepiločius lėktuvus, multikopterius ir minas, paleistas iš mažesnio nei 4,5 km atstumo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Izraelis pirmą kartą pasaulyje ruošiasi panaudoti lazerines sistemas prieš „Hamas“ kovotojų paleistas raketas. Tai šeštadienį, spalio 14 d., socialiniame tinkle X (buvęs „Twitter“) parašė Izraelio kariuomenės apžvalgininkas Hillelis Bitonas Rosenas.

„Izraelis pirmą kartą pasaulyje ruošiasi operatyviniams bandymams dislokuoti lazerinę sistemą, kuri galės padėti perimti raketas, paleistas mūsų šalies kryptimi, gerokai anksčiau nei buvo numatytas pradinis terminas“, – rašė stebėtojas.

Izraelio lazerinis ginklas: kas apie jį žinoma

2022 m. balandžio antroje pusėje Izraelio kompanija „Rafael“, garsiosios priešraketinės gynybos sistemos „Iron Dome“ kūrėja, sėkmingai išbandė naują lazerinį ginklą „Light Shield“.

Kovinio lazerio prototipas buvo pagamintas padedant Mokslinių tyrimų ir technologijų infrastruktūros direktoratui, jungtinei Izraelio gynybos ministerijos ir IDF institucijai. Naujasis ginklas turėjo papildyti Izraelio gynybos sistemą nuo raketų grėsmės. Pasak kūrėjų, ši priešraketinė sistema gali numušti raketas skrydžio metu, naudodama sudėtingą radaro sekimo sistemą. Šis ginklas jau pasitvirtino per pastaruosius konfliktus Artimuosiuose Rytuose.

„Light Shield“ yra lazeris, galintis užfiksuoti taikinį šviesos greičiu ir sunaikinti jį per 5 sekundes iki 7 km atstumu. Vienas iš pagrindinių naujojo ginklo privalumų yra šūvio kaina – tik 1 USD, jei neatsižvelgsite į įrangos kainą. Tuo pačiu metu, kol yra elektra, šovinių kiekis neribojamas. Šiuos lazerius bus galima dėti tiek ant žemės, tiek lėktuvuose. Taip pat jie galės vienu metu pataikyti į kelis taikinius ir veiks kartu su priešraketine sistema „Iron Dome“.

 

Kovinis lazeris skirtas perimti raketas (ypač valdomas prieštankines), mini dronus, multikopterius, minas, paleidžiamas iš mažesnio nei 4,5 km atstumo. Taigi šis lazerinis ginklas užtikrina sąlyginio nulinio lygio apsaugą, apimančią visas Gazos uožą supančias gyvenvietes.

Rimtas lazerinių ginklų trūkumas oro sistemose vis dar yra sunkumas juos naudoti esant dideliam debesuotumui ir dulkėms.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(33)
(1)
(32)

Komentarai ()