Įkliuvo į bėdą. Galima piliečio V. Putino ekstradicija. Kas vyksta  ()

Kremlius per spaudos sekretorių Peskovą pavadino Armėnijos Romos statuto ratifikavimą „neteisingu sprendimu“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dabar tikrai galime teigti, kad Putinas, šis didis mūsų laikų nevykėlis, daugiau niekada nebekels kojos į Armėnijos žemę. Armėnijos prezidentas Vahagnas Chačaturianas patvirtino Tarptautinio baudžiamojo teismo Romos statuto ratifikavimą. Dabar Armėnija, jei jos teritorijoje atsirastų pilietis V. V. Putinas, turės jį sulaikyti ir palydėti į Hagą, kur jį šiltai pasitiks prokuroras Karimas Khanas.

Kaip žinia, V. Putinas ir jo sąjungininkė Marija Lvova-Belova įtariami Ukrainoje vykdę karo nusikaltimus. Jų suėmimui išduotas orderis.

Kad ir kiek propagandistai rėkė, kad tai „popierius“ ir nesvarbus, tačiau V. Putinas šią vasarą nevyko į Pietų Afriką į BRICS šalių viršūnių susitikimą. Nes Pietų Afrika 100% išduotų jį Hagai ir taip pelnytų visos Rusijos susižavėjimą.

Kremlius per spaudos sekretorių Peskovą pavadino Armėnijos Romos statuto ratifikavimą „neteisingu sprendimu“.

Tačiau Armėnijos sprendimą lėmė jos noras pasinaudoti tarptautiniu teisingumu patraukti baudžiamojon atsakomybėn tuos, kurie įvykdė karo nusikaltimus per Azerbaidžano ir Armėnijos karinę konfrontaciją. Ir nieko daugiau. Galima piliečio V. V. Putino ekstradicija būtų tik maloni „premija“ Rusijos piliečiams ir tikros armėnų ir rusų draugystės puslapio atvėrimui.

 

Kalbant apie „neteisingumą“, Putinas juk nesitarė su Armėnija, ar jis turėtų pradėti karą vasario 24 d., ar ne. Pats tai pradėjo. Pats įkliuvo į bėdą. Jam taikomos sankcijos. Buvo išduotas orderis jį suimti. Ką bendro su tuo turi Armėnija ar kas nors kitas? Turėjo pats galvoti, ką daro. Dėl savo nesėkmių reikėtų kaltinti tik save, o ne kitas šalis, kurios nenori tapti Kremliaus nesąmonių uodega.

Šaltinis - „Telegram“ kanalas „Rivok i proriv“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(159)
(0)
(159)

Komentarai ()