Raketomis galimai atakuotas JAV karinis laivas. Kas vyksta (Video)  (1)

Netoli Jemeno krantų buvo galimai užpultas Jungtinių Amerikos Valstijų karinių jūrų pajėgų laivas. Tai pranešė CNN, remdamasi dviem amerikiečių pareigūnais.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-10-20 Raketomis galimai atakuotas JAV karinis laivas. Kas vyksta (Video)  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Leidinys rašo, kad raketas galėjo paleisti Irano remiami husių kovotojai, dalyvaujantys pilietiniame konflikte Jemene. Kitas pažymėjo, kad amerikiečių laivas perėmė maždaug 2–3 raketas.

„Gali būti, kad raketos buvo paleistos į USS Carney (JAV karinio jūrų laivyno minininkas, – red.) arba paleistos į kitą taikinį“, – rašoma pranešime.

Žiniasklaida pabrėžė, kad incidentas įvyko nerimaujant dėl ​​galimos Irano, remiančio islamo kovotojus „Hamas“ kare prieš Izraelį, agresijos.

Reuters, remdamasi savo šaltiniais, pranešė , kad minininkas USS Carney numušė kelias raketas, įskaitant nepilotuojamą orlaivį. Per išpuolį niekas nenukentėjo.

Iš karto nebuvo aišku, ar raketos buvo nukreiptos į Izraelį, nors hebrajų žiniasklaidos pranešimai rodo, kad Izraelio gynybos pareigūnai mano, kad taip buvo, nes raketos skrido į šiaurę.

JAV laivyno pajėgų vadovybė socialiniame tinkle Xpranešė, kad spalio 18 dieną Sueco kanalu perplaukė valdomomis raketomis aprūpintas minininkas USS Carney. Jo tikslas – padėti užtikrinti jūrų saugumą ir stabilumą Artimuosiuose Rytuose.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(43)
(14)
(29)

Komentarai (1)