[ŽT] „Buvo aiškiai pasakyta.“ Ar po ATACMS galima tikėtis „Taurus“ raketų  ()

Ukrainai gavus tolimojo nuotolio ATACMS raketas, Vokietija padarė pareiškimą dėl savo raketų „Taurus“, kurių paprašė Kijevas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vokietijos vyriausybė dabar nebetieks Ukrainai ilgo nuotolio raketų „Taurus“. Ukrainos pusė apie tai jau žino.

Tai interviu „Europos Tiesa“ pareiškė Vokietijos ambasadorius Ukrainoje Martinas Jägeris.

„Dabar Ukrainai raketų „Taurus“ tiekimo nebus. Mano nuomone, federalinė vyriausybė ir Vokietijos kancleris tai labai aiškiai pasakė. Apie šį sprendimą taip pat informavome Ukrainos vyriausybę ir ją išsamiai informavome. O kol kas tai viskas, ką apie tai galiu viešai pasakyti“, – sakė diplomatas.

Jägeris pridūrė, kad neseniai pasirodė informacija ir apie naujo pagalbos Ukrainai paketo iš Vokietijos rengimą, kurio vertė viršija 1 mlrd. USD.

„Taip pat bus tikrai svarbių komponentų, kurie padės sustiprinti oro gynybą. Beje, šiandien Vokietija – galbūt, jei neskaičiuosite JAV – ya pirmaujanti šalis, investuojanti į jūsų oro gynybą“, - sakė ambasadorius.

 

Priminsime, kad Vokietijos leidinys „Tagesschau“, remdamasis šalies Gynybos ministerija, pranešė, kad Vokietija Ukrainai tieks papildomą priešlėktuvinės raketų sistemos „Patriot“ bloką, naujas „Iris-T“ sistemas, naujus priešlėktuvinius tankus „Gepard“ ir reikalingos amunicijos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(17)
(6)
(11)

Komentarai ()