Neįtikėtina! JAV galėjo uždegti žalią šviesą Rusijos branduolinių ginklų bandymams  ()

Kaip teigiama JAV Energetikos departamento pranešime spaudai, Vašingtonas atliko požeminius bandymus, skirtus pagerinti mažos galios branduolinių sprogimų aptikimą visame pasaulyje.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-10-21 Neįtikėtina! JAV galėjo uždegti žalią šviesą Rusijos branduolinių ginklų bandymams  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šią savaitę JAV Nevados valstijos branduolinių bandymų poligone išbandė branduolinį sprogimą. Toks žingsnis gali paskatinti Rusijos Federaciją atlikti branduolinius bandymus. Apie tai praneša „Newsweek“.

Vašingtonas atliko požeminius bandymus, kurių tikslas buvo „aptikti mažos galios branduolinius sprogimus visame pasaulyje“, teigiama JAV Energetikos departamento pranešime spaudai.

Bandymai buvo atlikti praėjus kelioms valandoms po to, kai Rusijos parlamentas balsavo už Branduolinių bandymų uždraudimo sutarties ratifikavimo atšaukimą.

„Šie eksperimentai skatina mūsų pastangas kurti naujas technologijas, kurios paremtų JAV branduolinio ginklo neplatinimo tikslus“, – sakė Cory Hinderstein, NNSA administratoriaus pavaduotojas gynybos branduolinio ginklo neplatinimo klausimais.

Anot jo, tai padės sumažinti pasaulines branduolines grėsmes geriau aptinkant branduolinius bandymus.

„Newsweek“ žurnalistų teigimu, JAV galėjo duoti žalią šviesą Rusijos Federacijai išbandyti branduolinį ginklą.

Savo ruožtu ginklų kontrolės ekspertai teigė, kad Rusijos Federacijos pasitraukimas iš sutarties rodo, kad Kremlius yra pasirengęs atnaujinti branduolinius bandymus, o Rusijos Federacija turi didžiausią branduolinį arsenalą pasaulyje.

 

Rusijos Federacijos Valstybės Dūmos pirmininkas Viačeslavas Volodinas pareiškė, kad Maskva traukiasi iš sutarties dėl JAV „neatsakingo požiūrio“ į pasaulinį saugumą.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas savo ruožtu ne kartą pareiškė pareiškimus dėl branduolinių ginklų. Pasak jo, Rusijos Federacija bus pasirengusi panaudoti masinio naikinimo ginklus, kad apsaugotų Rusijos Federacijos teritoriją. Kai kurie analitikai išreiškė nuogąstavimus, kad Krymo deokupacija V. Putinui taps „raudona linija“.

Neseniai Kremliaus atstovas Mychailas Kovalčiukas pasiūlė išbandyti branduolinius ginklus bandymų poligone Naujojoje Žemėje (Arkties vandenynas), siekdamas įbauginti Vakarus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(2)
(5)
(-3)

Komentarai ()