SBU vos nesunaikino Gerasimovo. Skubiai įsikišo JAV. Kas vyksta  (3)

Gautos žvalgybos dėka Ukrainos saugumo tarnyba vos nesunaikino Rusijos generalinio štabo viršininko Valerijaus Gerasimovo, kuris tuo metu buvo fronte.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai savo straipsnyje rašo „The Washington Post“.

„Nauji Ukrainos žvalgybos pajėgumai įrodė savo vertę nuo pat karo pradžios. Pavyzdžiui, SBU gavo žvalgybos informaciją apie svarbius Rusijos taikinius, kurie leido jiems vykdyti smūgius, per kuriuos žuvo keli vadai ir vos nežuvo aukšto rango Rusijos karininkas Valerijus Gerasimovas.“

Straipsnyje rašoma, kad SBU pajėgumai išaugo dėka CŽA pagalbos, kuri nuo 2015 m. išleido dešimtis milijonų dolerių, kad sovietinio tipo Ukrainos specialiąsias tarnybas paverstų galingomis sąjungininkėmis kovoje su Maskva.

2022 metų balandžio pabaigoje Ukrainos žurnalistai iš savo šaltinių sužinojo, kad Gerasimovas atvyko į Iziumą asmeniškai vadovauti Rusijos Federacijos okupantų kariuomenei.

Kaip rašo  „The New York Times“, amerikiečių pareigūnai sužinojo, kad Gerasimovas planuoja kelionę į fronto liniją, tačiau šią informaciją nuslėpė nuo ukrainiečių, baimindamiesi, kad pasikėsinimas į jo gyvybę gali sukelti karą tarp JAV ir Rusijos, rašo leidinys.

 

Tačiau Ukrainos pusė vis tiek sužinojo apie kelionę. Po vidinių debatų Vašingtonas ėmėsi nepaprasto žingsnio ir paprašė Ukrainos sustabdyti išpuolį.

„Mes jiems liepėme to nedaryti“, – sakė aukštas JAV pareigūnas. „Mes pasakėme: „Ei, to per daug“. Žinutė atėjo per vėlai. Ukrainos kariuomenė informavo amerikiečius, kad jau pradėjo ataką prieš generolo poziciją. Per ataką žuvo dešimtys rusų, pranešė pareigūnai“, - skelbia leidinys.

Tačiau generolo Gerasimovo tarp žuvusiųjų nebuvo. Po to Rusijos karo vadovai sumažino savo vizitus į frontą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(162)
(21)
(141)

Komentarai (3)