Ataka prieš Maskvą. Buvo padegtas Kremliaus stogas (Video)  ()

Pasak žurnalistų, Ukrainos specialiosios tarnybos turi visą dronų parką, kurie naudojami atakoms Rusijos teritorijoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Per vieną iš specialiųjų GUR operacijų Ukrainos gynybos ministerija drono pagalba padegė Kremliaus stogą. Tai įvyko 2023 metų gegužę. Apie tai pranešė „Washington Post“.

Pasak žurnalistų, Ukrainos specialiosios tarnybos turi visą dronų parką, kurie naudojami atakoms Rusijos teritorijoje.

Leidinys rašo, kad tokiose operacijose naudojami tolimojo nuotolio bepiločiai orlaiviai, operatyvininkų ir partizanų grupės, dirbančios Rusijos Federacijos teritorijoje. Pažymima, kad kai kurių bepiločių orlaivių varikliai buvo įsigyti iš Kinijos tiekėjų už privatų finansavimą, kurio kilmės negalima atsekti.

„Niekada neįtraukėme savo tarptautinių partnerių į slaptas operacijas, ypač fronto linijoje“, – žurnalistams sakė buvęs aukšto rango SBU pareigūnas.

Pranešama, kad nepaisant to, Ukrainos specialiųjų tarnybų ir Amerikos CŽA bendradarbiavimo ribos kartais buvo neryškios. Taigi CŽA pareigūnai Kijeve kartais sužinodavo apie kai kuriuos ambicingiausius Ukrainos planus. Kai kuriais atvejais, įskaitant Krymo tilto sprogimą, JAV pareigūnai išreiškė susirūpinimą.

 

Straipsnyje rašoma, kad Ukrainos specialiosios tarnybos sukūrė savo liniją, kokias operacijas aptarti, o kurias laikyti paslaptyje.

Žurnalistai pažymėjo, kad CŽA bendradarbiauja su SBU, siekdama sukurti visiškai naują agentūrą, kuri, pasak pareigūnų, daugiausia dėmesio skirs vadinamosioms „aktyviųjų priemonių“ operacijoms prieš Rusiją. Dviejų specialiųjų tarnybų santykiai labai pagilėjo po 2014 m.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(27)
(2)
(25)

Komentarai ()