JAV stebi. Generolas skelbia, ką daro Rusija  ()

Rusijos Federacija padarys viską, kad įšaldytų karą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusija pereina prie naujo konfrontacijos modelio – grėsmės panaudoti branduolinius ginklus, nes Rusija pasitraukė iš susitarimo dėl jų neplatinimo ir naudojimo ribojimo, sakė buvęs Ukrainos užsienio žvalgybos tarnybos vadovas, Ukrainos kariuomenės generolas Mykola Malomužas interviu „Glavred“.

Pasak jo, Putinas dabar nori parodyti, kad Rusijos branduolinis potencialas yra ne tik 1970–1980 metais pagamintos balistinės raketos, bet ir naujausių tipų ginklai (kurie yra technologiškai geresni ir gali sunaikinti bet kurią šalį).

Būtent tuo jis bando šantažuoti pasaulį, ir tam reikia parodyti, kad bandomi nauji šeštosios kartos ginklų tipai – tokie, kurių praktiškai niekas neturi ir kuriems Rusijos Federacija turi prioritetą“ – paaiškino generolas.

Malomužas mano, kad Kremliaus diktatorius ir vėl bando pakelti savo akcijas, nes kitų argumentų, išskyrus branduolinį ginklą, neturi.

Situacija, anot generolo, gali pasiekti lygį iki ginklų išbandymo, kuris išgąsdintų visą pasaulį. Pavyzdžiui, išbandyti „Sarmatov“ ar kitas raketas, kurios yra nepasiekiamos daugeliui oro gynybos sistemų ir gali sukelti milžiniškų problemų kiekvienai šaliai.

Tačiau čia Malomužas paaiškina, kad daugeliu „Sarmatov“ raketų  bandymų atvejų jos nukrisdavo ir faktiškai neturėjo jokios naudojimo perspektyvos.

 

V. Putinas nesugebės įbauginti Vakarų, įsitikinęs generolas.

Rusijos strateginius tikslus stebi JAV ir kitos valstybės. Jos stebi ne tik naujų rūšių rusiškos ginkluotės bandymus, bet ir panaudojimo galimybes. Tai yra, jei Rusija bandys dislokuoti ginklus, juo labiau juos paleisti, tai JAV pradės kontratakas“, – pridūrė jis.

Malomužas pabrėžė, kad Kremlius branduoliniais grasinimais siekia „atkalbėti“ Vakarus nuo ATACMS ir Taurus tiekimo Ukrainai.

Tai yra, Malomužo įsitikinimu, Rusijos Federacija padarys viską, kad įšaldytų karą – lėtins karinį procesą, sudarys sąlygas pasiekti taiką okupavus anksčiau Rusijos užgrobtus Ukrainos regionus.

 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(9)
(32)
(-23)

Komentarai ()