„Europoje mažai kas rimtai kalba apie Kyjivo pergalę. Laikas yra Putino pusėje“  (1)

Europoje tvyro pesimistinės nuotaikos dėl Ukrainos pergalės.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Per 20 mėnesių nuo visiškos Rusijos invazijos į Ukrainą pradžios Kyjivo sąjungininkės suteikė karinės ir kitokios pagalbos už daugiau kaip 230 mlrd. dolerių. Per ateinančius 20 mėnesių yra maža tikimybė, kad Kyjivas gaus bent dalelę šios sumos.

Apie tai, ar Vakarai nustos padėti Ukrainai, rašoma „Washington Post“ straipsnyje.

Europa nerimauja, kad jei į valdžią JAV grįš Donaldas Trumpas, Vašingtono pagalbos Ukrainai suma gerokai sumažės, o gal net visai nutrūks.

„Šiuo metu Europos sostinėse mažai kas rimtai kalba apie Kyjivo pergalę, bent jau ne artimiausiu metu. Reikia realistinio Ukrainos išlikimo plano“, - rašoma straipsnyje.

Kadangi rinkėjų parama D. Trumpui ir J. Bidenui daugelyje pastarųjų apklausų iš esmės nesiskiria, Europos lyderiai pagaliau suprato, kad antroji D. Trumpo kadencija yra įmanoma.

Niekas netiki, kad Europos sąjungininkai sugebės užlopyti skylę, kuri liks nesuteikus JAV karinės pagalbos, kuri sudaro beveik pusę visos karinės pagalbos Ukrainai. Tačiau net ir optimistinis scenarijus – jei Vašingtonas ir toliau teiks pagalbą po 2024 m. prezidento rinkimų, nors ir mažesniu lygiu – gali kelti rimtą grėsmę Ukrainai, perspėja WP.

„Putinas perdėjo, bet nedaug, kai neseniai pareiškė, kad Vakarams nutraukus tiekimą, Kyjivui per savaitę pritrūktų amunicijos. Tuo tarpu Kremlius, pavertęs Rusijos ekonomiką kariniu pagrindu, atstato išsekusias pajėgas greičiau, nei daugelis įsivaizdavo esant įmanoma“, - teigia leidinys.

 

Laikraštis „The Washington Post“ mano, kad net jei J. Bidenui pavyks prastumti per Kongresą 61,4 mlrd. dolerių pagalbos Ukrainai paketą, kuris būtų susietas su mažesniu pagalbos paketu Izraeliui, tai nepadės. Silpnėjanti Respublikonų partijos parama Kyjivui užtemdė būsimos paramos perspektyvas, net jei J. Bidenas bus perrinktas. Priešingai, Ukrainos poreikiai yra neatidėliotini.

„Europai kyla klausimas, kaip išlaikyti Ukrainą gyvą. Atsakymas lieka miglotas, o laikas yra Putino pusėje“, - rašoma straipsnio pabaigoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(6)
(5)
(1)

Komentarai (1)