Galingas HIMARS skydas. Prie Estijos ir Lietuvos prisijungė Latvija (Žemėlapis)  (1)

Iš viso Baltijos šalyse bus 20 HIMARS įrenginių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV gynybos bendradarbiavimo agentūra (DSCA) davė leidimą parduoti Latvijai HIMARS raketų sistemas, kurios, be 84 km GMLRS raketų, bus apginkluotos balistinėmis raketomis ATACMS, kurių nuotolis yra 300 km.

Iš viso kalbama apie šešias HIMARS ir palyginti nedidelį skaičių raketų: 12 „paketų“ su GMLRS raketomis ir 10 raketų M57 ATACMS su labai sprogstamąja galvute. Maksimali dar nepasirašytos sutarties kaina yra 220 milijonų dolerių, tačiau galutinė kaina gali būti mažesnė.

Taip pat reikia atsižvelgti į tai, kad šešių įrenginių skaičius gali atrodyti mažas, tačiau tai yra Latvijos ginkluotosios pajėgos, kuriose yra 6600 žmonių. Ir galiausiai Latvija tapo trečiąja ir paskutine Baltijos šalimi, užsisakiusia HIMARS.

Atsižvelgiant į ATACMS 300 km nuotolį, tai leidžia šių trijų šalių kariuomenėms pradėti smūgius prieš Rusijos bazes Kaliningrado srityje, Pskovo, Novgorodo, Sankt Peterburgo srityse ir reikšmingoje Baltarusijos teritorijoje.

 

Pažymėtina ir tai, kad Baltijos šalyse aktyviai kalbama apie ginkluotųjų pajėgų skaičiaus didinimą. Pavyzdžiui, Lietuva planuoja dislokuoti mechanizuotą diviziją.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(126)
(2)
(124)

Komentarai (1)