Totalinio karo nebus? NYT skelbia, ką Izraelis sugalvojo dėl invazijos į Gazos Ruožą  (1)

Izraelis nusprendė susilaikyti nuo plataus masto invazijos į Gazos Ruožą ir vietoj to vykdyti ribotesnes antžemines operacijas. Dėl to buvo susitarta su Jungtinėmis Amerikos Valstijomis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai pranešė „New York Times“.

Sunku pasakyti, ką Izraelis galiausiai darys, sakė JAV pareigūnai, nes per pastarąsias tris dienas išaugęs antskrydžių skaičius ir antžeminių reidų skaičius rodo agresyvesnę poziciją.

Izraelio ministras pirmininkas Benjaminas Netanyahu savo ruožtu pareiškė, kad IDF įžengė į Gazos Ruožo teritoriją, kad pradėtų „antrąją karo fazę“. Kartu jis atitinkamo žingsnio nevadino invazija. Kariškiai taip pat tvirtino, kad šiaurinėje anklavo dalyje veržiasi Izraelio kariai.

Kaip rašo leidinys, šiuo metu Izraelio invazija į Gazos Ruožą yra ne tokia plati ir labiau sukoncentruota, nei Jeruzalė iš pradžių apibūdino JAV gynybos sekretoriui Lloydui Austinui ir kitiems aukšto rango JAV kariuomenės pareigūnams.

Telefoniniame pokalbyje su savo kolega iš Izraelio Yoavu Gallanu Austinas pabrėžė, kaip svarbu atidžiai išnagrinėti, ar Izraelio kariuomenė yra pajėgi pradėti sausumos invaziją į Gazos Ruožą, kur „Hamas“ įrengė sudėtingą tunelių tinklą po tankiai apgyvendintomis vietovėmis.

„Kiti veiksniai, kurie greičiausiai taip pat turėjo įtakos Izraelio kariniam planavimui, yra galimas poveikis deryboms dėl įkaitų ir tai, kad Izraelio politiniai ir kariniai lyderiai nesutaria, kaip, kada ir net ar įsiveržti“, – sakoma JAV pareigūnų teigimu.

 

Pentagono pareigūnų teigimu, Izraelis greičiausiai vykdys laipsnišką operaciją, kurios metu į Gazą pajudės nedideli žvalgybos padaliniai, siekdami atpažinti „Hamas“ kovotojus, sunaikinti juos ir nustatyti jų pažeidžiamumą.

Kaip pažymėjo JAV armijos generolas Frederickas Hodgesas, minėta taktika leidžia „sumažinti arba apriboti aukų skaičių, taip pat šalutinę žalą“ pastatams.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(30)
(1)
(29)

Komentarai (1)