Ypatingas galvosūkis. Kaip senai sovietinei technikai pritaikoma amerikietiška amunicija  ()

Siekdama apsaugoti savo dangų per prognozuojamas žiemos atakas, Ukraina naudos seną sovietinę įrangą su amerikietiška amunicija.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV aktyviai vysto vadinamąją „FrankenSAM“ programą, kurios tikslas - suderinti pažangias vakarietiškas žemė-oras raketas su modifikuotais sovietiniais paleidimo įrenginiais ir radarais, jau tarnaujančiais Ukrainos ginkluotosiose pajėgose. Tai būtina siekiant sustiprinti Ukrainos oro erdvės apsaugą per prognozuojamas Rusijos atakas žiemą, rašo „New York Times“.

Pavyzdžiui, derinami sovietiniai „Buk“ įrenginiai ir amerikietiškos „Sea Sparrow“ raketos. Taip pat supažindinami ir sovietmečio radarai ir amerikietiškos „Sidewinder“ raketos. Per pastaruosius kelis mėnesius šie deriniai buvo išbandyti karinėse bazėse JAV, o į Ukrainą bus pristatyti šį rudenį. Taip pat bandoma išmokyti „Patriot“ sistemą bendradarbiauti su Ukrainos radarų sistemomis.

Pentagono pareigūnas sakė, kad šį mėnesį raketų poligone Naujojoje Meksikoje atliktas sistemos bandymas - „Patriot“ raketa sėkmingai numušė droną, nors ir pasikliovė ukrainietiškų radarų duomenimis.

 

„FrankenSAM“ programa pradėta 2022 m. pabaigoje, kai Ukraina paprašė sąjungininkų padėti jiems surasti raketų maždaug 60 „Buk“ paleidimo įrenginių. Žinodami, kad Vakarams bus sunku gauti Rusijoje pagamintos amunicijos „Buk“ sistemoms, ukrainiečiai pasiūlė paleidimo įrenginius pakeisti taip, kad būtų naudojamos JAV dovanotos NATO standarto priešlėktuvinės raketos.

(13)
(0)
(13)

Komentarai ()