Ne viskas taip ir blogai. Kuo „Leopard 1A5“ pranašesnis už tarybinius tankus (Video)  ()

„Leopard 1A5“ tankai turi puikią optiką, kaip ir „Leopard 2“, gerą manevringumą, bet silpnus šarvus. Tačiau jį galima patobulinti dinamine apsauga, mano analitikas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vakarų šalys pažadėjo Ukrainai perduoti beveik 200 tankų „Leopard 1A5“. Jie turi silpnus šarvus, bet puikią optiką, „Twitter“ rašo „2S7 Pion“.

„Leopard 1A5“ turi daug pranašumų prieš T-64 ar T-72.

„Leopard 1A5“ optika 

Pagrindinis „Leopard 1A5“ privalumas – ugnies valdymo sistema EMES-18, kurios modifikuota versija naudojama ir „Leopard 2A4“, 2A6 ir Švedijos „Strv 122“. Be to, naktinio matymo galimybės taip pat panašios į „Leopard 2“. Tai reiškia, kad „Leopard 1A5“ gali aptikti ir nusitaikyti į taikinius panašiai kaip ir „Leopard 2“.

Tuo tarpu Rusijoje vis dažniau naudojami tankai, kuriuose išvis nėra termovizinių sistemų (pavyzdžiui, T-72 ir T-72B), o tik infraraudonųjų spindulių prožektoriai, kurie turi ribotą diapazoną.

Variklis

„Leopard 1A5“ variklis, pasak „2S7 Pion“, pasirodė esąs labai sėkmingas. Tačiau yra dar vienas didelis skirtumas nuo sovietinių mašinų – greitis važiuojant atbulomis. Rusiškas T-72 arba T-90 atbuli važiuoja atitinkamai 4-5 km/val. ir iki 11 km/val. greičiu. Mūšio lauke tai padidina riziką būti pamuštam. 

 

 

Tanko „Leopard 1A5“ atbulinis greitis siekia 25 km/val., o tai padidina įgulos galimybes palikti mūšio lauką. Be to, šis tankas turi aukštą mobilumo lyg.

„Leopard 1A5“ silpnybė yra jo šarvai. Tačiau problemą galima bent iš dalies išspręsti bokštelio priekinėje dalyje, šonuose ir, galbūt, korpuso šonuose sumontavus dinaminės apsaugos blokus „Kontakt“.

(24)
(1)
(23)

Komentarai ()