Skelbiama trečioji konflikto zona. JAV ir JK skubiai siunčia beprecedenčio dydžio armadą  ()

JAV dislokuoja beprecedenčio masto karines pajėgas.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-11-03 Skelbiama trečioji konflikto zona. JAV ir JK skubiai siunčia beprecedenčio dydžio armadą  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pentagonas beprecedenčiu mastu perduoda karinę įrangą į Artimuosius Rytus, remdamasis „Politico“ praneša vartotojas @anno1540 savo socialinio tinklo „X“ paskyroje.

Kariniai portalai rašo, kad į rytinį Viduržemio jūros regioną atvyko mažiausiai 53 lėktuvai „C17 Globemaster III“ ir 7 lėktuvai „C-5M Super Galaxy“. Prieš tai Vašingtonas ten pasiuntė dvi lėktuvnešių smogiamąsias grupes, Didžioji Britanija – vieną. Ir visa ši armada skirta visai ne tam, kad sustiprintų Izraelį kare su „Hamas“.

JAV prezidentas Joe Bidenas paskelbė apie Amerikos su sąjungininkėmis ir „diktatūrų ašies“ – Rusija, Kinija, Iranas ir Šiaurės Korėja – priešpriešos eskalavimą. Todėl Baltieji rūmai pabrėžia būtinybę sinchronizuoti karinius įvykius Ukrainoje ir Artimuosiuose Rytuose: tai dvi tarpusavyje susijusios to paties konflikto vietos, teigia „Politico“.

Netolimoje ateityje Taivanas gali tapti trečiąja konflikto zona. Ir čia Šiaurės Korėja taip pat nusprendė išgąsdinti Pietus savo senovine armija. Kinija sparčiai didina savo karinį potencialą, o jos karinės jūrų pajėgos jau viršija JAV karinį laivyną. Rusija savo ruožtu didina šarvuočių gamybą ir mobilizuoja savo pajėgas. Akivaizdu, kad Amerikos priešininkai ruošiasi karui. Ekspertai teigia, kad Kinija ir Rusija kuria savo ginkluotąsias pajėgas puolimo, o ne atgrasymo tikslais, rašoma socialiniame tinkle „X“.

 

Atrodo, kad amerikiečiai išmoko rašistinio karo prieš Ukrainą pamoką: delsimas brangiai kainuoja.

Jungtinės Valstijos žaidžia į priekį, ruošdamosi pasipriešinti visai „diktatūrų ašiai“. Juk Pentagonas jau paskelbė, kad nedalyvaus Izraelio antžeminėje operacijoje, o tai reiškia, kad visos amerikiečių pastangos nukreiptos į Iraną ir jo palydovus regione. anno1540 neatmeta galimybės, kad JAV prevenciškai užpuls „ajatolą“, nes tai lengviau, nei atremti dar vieną proiranietiškų teroristų išpuolį.

 

Jei JAV demokratai būtų buvę tokie ryžtingi prieš pusantrų metų, situacija Rusijos kare prieš Ukrainą būtų susiklosčiusi visai kitaip. Tačiau net ir šiandien, likus dienai iki „Karibų krizės-2“, svarbu, kad Baltieji rūmai tapo aktyvūs. O visa kita priklausys nuo lapkritį įvyksiančio JAV ir Kinijos vadovų susitikimo, teigia anno1540.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(132)
(8)
(124)

Komentarai ()