Pagamintas iš dujų baliono. Slaptas „Hamas“ ginklas (Video)  ()

Šio tipo ginkluose dėmesį patraukia santykinis gamybos paprastumas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Per dabartinį karą prieš Izraelį teroristinės grupuotės „Hamas“ kovotojai parodė turintys povandeninį bepilotį-kamikadzę „Al Asef“, kurį jie taip pat vadina „vadoma torpeda“.

Nors patys teroristai neatskleidė šio ginklo savybių, tačiau jų parodyta filmuota medžiaga leidžia daryti tam tikras išvadas apie povandeninio drono „Al Asef“ konstrukciją ir charakteristikas, bent jau apie elementus, kurie gali būti panaudoti šio ginklo gamybai.

Čia remsimės apžvalgininko HI Suttono „Naval News“ portalo įrašu.

Sprendžiant iš visko, tokiam povandeniniam dronui pagaminti buvo naudojamas balionas suslėgtoms dujoms, o būtent dėl ​​tokios konstrukcijos reikėjo naudoti labai didelio ploto gylio vairus.

Kokia jėgainė naudojama „Al Asef“ – sunku tiksliai pasakyti, bet greičiausiai joje naudojamas „klasikinis“ dronų benzininis variklis.

 

Kalbant apie uodegos dalį – greičiausiai ji jau buvo paimta iš kokio nors nardymo įrangos elemento ir „prisukta“ prie baliono. Kovos galvutės masė nežinoma, galima tik pasakyti, kad ten naudojamas „klasikinis“ kontaktinis detonatorius. O valdymui naudojama „prisukama“ „Go-Pro“ kamera, atitinkamai, šio drono paleidimas į taikinį įmanomas tik nuolat kontroliuojant operatoriui.

 

Iš čia pateiktos papildomos informacijos žinome tik tai, kad „Hamas“ jau turėjo „Al Asef“ dronus 2021 m. Ir yra tik prielaida, kad tokių ginklų dizainą ir technologijas palestiniečių kovotojai galėjo „pasiskolinti“ iš savo „kolegų“ iš „Hezbollah“ ar Irano.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(5)
(10)
(-5)

Komentarai ()