„Jei Izraelis pralaimės... Mes stovime virš bedugnės.“ Skelbiama pasaulinė katastrofa  ()

Pasaulis atsidūrė netoli katastrofos, kuri yra daug didesnė nei Antrasis pasaulinis karas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų atsargos pulkininkas Petro Černikas, komentuodamas Izraelio ir Palestinos konfliktą, pažymėjo, kad, gaudamas tarptautinių santykių diplomą, nuodugniai tyrinėjo Izraelio ir Palestinos problemas ir priėjo prie savo išsikristalizavusios išvados šia tema.

„Probleminė kova tarp arabų, kurie save vadina palestiniečiais, ir izraeliečių yra problema, kuri nėra išspręsta istoriniame kontekste. Ji tik nurimsta, o paskui vėl įsiplieskia, ir taip toliau ratu. Nežinau, kokį tašką ji pasieks dabar. Bet atrodo, kad viskas juda link aukščiausio taško. Ar gali ten užvirti didelis regioninis karas, kuris vėliau peraugs į pasaulinį karą? Taip, esame per pusę žingsnio nuo jo, gal net mažiau. Žmonijos pėda pakibo virš bedugnės“, - sakė Petro Černikas interviu su Jurijumi Bibiku „YouTube“ kanalui „Fabrika novin“.

Tik JAV ir Kinijos susitarimai gali iš tikrųjų sušvelninti šį aštrėjimą, pažymėjo karo ekspertas, todėl jis deda daug vilčių į J. Bideno ir Xi Jinpingo susitikimą lapkričio mėnesį. Tačiau yra ir kitas kelias, daug svarbesnis. Faktas tas, kad pasaulis įžengė į antrąjį mažų ir vidutinių karų etapą. Ir Izraelis neabejotinai dalyvaus trečiajame-septintajame raunduose.

 

„Kaip visa tai baigsis, šią minutę negaliu nuspėti“, - prisipažino Černikas. – „Tačiau mums tikrai reikia, kad izraeliečiai sugebėtų susidoroti su savo problema. Tada tai bus signalas pasaulio tironams, kad demokratijos gali kovoti. Jei Izraeliui nepavyks, pasaulio demokratijų laukia toks išbandymas, kad Antrasis pasaulinis karas gali atrodyti kaip gėlytės.“

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(30)
(4)
(26)

Komentarai ()