Skelbiama katastrofa. Kas nutiko branduoliniams ginklams  (12)

Branduolinė valstybė nėra jau tokia galinga.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Socialinio tinklo „X“ puslapis „Igor Kyivskyi“ trumpai apžvelgė Rusijos branduolinį arsenalą, sakydamas, kad tai yra tas pats mitas, kaip ir apie antrąją pasaulio kariuomenę ar „didžią“ rusų kariuomenę.

Branduolinių užtaisų, kitaip nei įprastinių bombų ir sviedinių, negalima padėti į sandėlį ir pamiršti, kol jų prireiks. Priežastis – branduolinių užtaisų viduje nuolat vykstantis procesas, dėl kurio keičiasi užtaiso izotopinė sudėtis ir jis greitai suyra.

Rusijoje ne tik baigėsi senų sovietinių branduolinių kovinių galvučių, skirtų raketų kovinėms galvutėms, eksploatavimo laikas, bet ir nėra plutonio naujoms gaminti. Jų negalima gaminti iš seno sovietinio plutonio, nes jame, kaip ir kovinėse galvutėse esančiame plutonyje, negrįžtamai pasikeitė izotopinė sudėtis, rašo socialiniame tinkle.

Nuo dešimtojo dešimtmečio pradžios Rusijoje nebegaminamas ginklams tinkamas plutonis, kurio atsargas, skirtas naudoti raketose, reikia keisti kas 15-20 metų. Nekeisti ginklų plutonio raketų detonatoriuose yra tas pats, kas pistoletuose naudoti šlapią šaunamąjį paraką.

Prieš kelerius metus į pensiją išėjęs Vyriausiosios žvalgybos valdybos pulkininkas, tikrinęs ginklus, sakė: pusė Rusijoje esančių branduolinių raketų daugiau niekada nepakils, o tos raketos, kurios pakils, greičiausiai nukris pačios Rusijos teritorijoje arba bus numuštos NATO priešlėktuvinės gynybos sistemų.

 

Be abejo, Rusija vis dar turi kovinių galvučių, kurios gali tapti potencialia grėsme. Jokiu būdu nesakau, teigia „Igor Kyivskyi“, kad Rusijos branduolinis arsenalas nekelia jokios grėsmės. Kaip ir apskritai, jos raketų sistemos, net ir tos, kurios neturi branduolinių ginklų, vis dar kelia grėsmę pasauliui. Deja, taip jau yra. Tačiau jų kiekybė ir kokybė palieka daug vilčių. O jei atsižvelgtume į neįtikėtiną Rusijos kariuomenės korumpuotumą, daugelis branduolinių kovinių galvučių yra gana prastos būklės.

Amerikiečiai žino apie Rusijos branduolinio skydo būklę. Todėl dabar priimta „greitojo pasaulinio smūgio“ doktrina, pagal kurią, norint neutralizuoti 80% branduolinio Rusijos Federacijos potencialo, pakanka smogti į keturis kritinius taškus.

 

Pasaulis turi nustoti bijoti Rusijos grasinimų ir šantažo. Ir nesvarbu, kokie bepročiai ir žudikai yra rusai. Bet savisaugos instinktas suveiks. Jie tai supranta: pirmą kartą paleidę branduolinę raketą jie gaus šimtą mainais. Branduoliniai grasinimai yra psichologinio poveikio dalis. Jie tik bando įbauginti. Tačiau, kaip matome, kai kurie pasaulio gyventojai pasiduoda šiam šantažui, užbaigia „Igor Kyivskyi“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(199)
(2)
(197)

Komentarai (12)