Skelbiama katastrofa. Kas nutiko branduoliniams ginklams

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

immortallt 2023-11-08 15:59
Nežinojau, kad ir pats plutonis taip greitai keičiasi, kad tampa nebetinkamas branduoliniam ginklui. Tada situacija dar įdomesnė, gaunasi, kad veikiantį branduolinį ginklą vargu ar beturi. Tik daug purvinų bombų.
donatasv 2023-11-08 16:17
Paistalai. Pasitikėti tokio tipo informacija tai savęs negerbt. Pažiūrėt užtenka į šiaurės korėją kuri tik neseniai su visomis sankcijomis gaunant technologijas iš kinijos atliko branduolinius bandymus. Tai sakyt, kad rusija negali pasigaminti branduolinio kuro? Kur rusija turi net atskirą uždarą miestą su visomis požeminėmis sistemomis ruošt branduolinį kurą. Bombų kiekis galbūt samžėjo tai natūralu bet, kad visiškai neliko? Labiau nei juokinga.
Kyborg 2023-11-08 18:45
Branduoliniams ginklams naudojamas Pu239 kurio skilimo pusperiodis 24110 metų. Pamatė kur nors 24,11k metų, "k" praignoravo ir padarė savo "ekspertiškas" išvadas.
vanduo4 2023-11-08 18:48
- Rusai pirmieji pasaulyje buvo sukūrę branduolinius šovinius. Turėjo šaudyti iš specialių ginklų; Deja šoviniai labai kaista todėl visuomet turėjo nūti laikomi šaldikliuose, kad išvengti sprogimo. - Išimti iš šaldytuvo buvo galima tik kelioms minutėms, o tai buvo labai nepraktiška, todėl nusprendė atsisakyti tokio ginklo. Negana to, kariai visuomet turėjo problemų dėl apšvitinimo. - Taip kad turėti branduolinį ginklą ilguoju laikotarpiu tiesiog neapsimoka. P.s. SSSR sukūrė bombą Motiną 100Mega tonų. Deja prieš bandymą, inžinierius sumažino jos galią iki 50MT. Bandymas atliktas Naujojoje žemėje, o visa bombos galia tiesiog išlėkė į kosmosą. Tuomet nusprendė jog branduolinė bomba turi tik ribotą efektyvumą iki tam tikros galios. Todėl dabar ir gamina tik lokalaus poveikio bombas - galia dar ne viskas.
Zdarovas 2023-11-08 19:20
As tai vien manau jog jie ka skelbia tai tokie skaiciai apsurdiski, nes priziuret vien raketini kura, yra beprotiskai brangu, o kurios raketos turi but greit paleistos, ten vapse kas 3men gal reikia ji keist... zinant degradacija ju visapusiskai visuose aspektuose, tai daug kas turi but isvokta.
immortallt 2023-11-08 19:20
Irgi variantas. Bet tau svarbu ne tik plutonio kiekis, bet ir jo koncentracija. Jei neturi pakankamos koncentracijos, nebevyksta tinkamai grandininė reakcija. Reiks gal prie progos pasigilinti.
punktyras 2023-11-08 23:08
Skilimo pusperiodis dar ne viskas. Skylant plutoniui, metalo viduje skilimo produktai, „nuodijantys“ plutonį, o išsiskiriantis helis dar ir mažina plutonio tankį. Užtaiso didesnio nei kritinė masė, savaime suprantama, daryti negalima. Daug mažesnio irgi nevalia – inicijuojančio sprogimo galios neužteks idealiai sferiškai sutankinti plutonį, kad jis pasiektų kritinį tankį. Yra gan siaura galimybių erdvė. Dar negalima pamiršti, kad plutonis turi alotropinių atmainų, kurių tankis smarkiai skiriasi (16,00 g/cm³ – 19,86 g/cm³ ) ir kurie gali virsti vienas kitu.
Hmz 2023-11-09 08:13
Ir nenusibosta gi tau copy-pastinti kliedesius iš visokių šūdsaičių? Kai dėl straipsnio, tai jame minčių makalynė - tai rašo apie kovinių galvučių expirinimą, tai staiga apie tai, kad raketos nepakils, nors tam galvutės nedaro jokios įtakos.
Nerkus 2023-11-09 10:48
Straipsnis, kaip visada, yra labai sumaltas. Pirmiausia rašo apie branduolines galvutes, o paskui rašo, kad raketa nepakils ar nukris pakeliui, kas nėra susiję su branduolinėmis galvutėmis. Turbūt pagrindinė problema yra kuras, o ne branduolinė galvutė. Tos raketos stovi be kuro, prieš startą raketa turi būti užpildyta kuru. Užpildymas kuru (kuras yra labai nuodingas) yra labai pavojingas procesas, tiems 'pildytojams' kuro užpylimas yra laikomas beveik kaip karo zona. Kažkada, prieš n metų, skaičiau straipsnį panašia tema, dabar bijau apsimeluoti, bet ar tai raketinis kuras turi savo galiojimo laiką ir per senas kuras gali neveikti pagal nustatytas technines charakteristikas, ar tai raketą, kas kažkiek laiko, reikia dalinai užpildyti kuru, kad ten kažkas neužsikimštų. Tai gal yra didesnės problemos su raketų nešėjų technine priežiūra, nei su pačiomis galvutėmis.
immortallt 2023-11-09 12:59
Citata, tai išėjusio į pensiją generolo ar kažko, kuris bendrai komentavo būklę, kad didelės dalies nepaleis, jei paleis, numuš, jei nenumuš, pakeliui nukris, o jei ir pasieks tikslą, didelė dalis užtaisų nesprtogų. O straipsnis ir šokinėja tarp dalių.
vanduo4 2023-11-12 01:36
O tau nenusibosta pastoviai verkšlenti? Neskaityk arba pasiūlyk savo variantą, o tai dabar pastoviai verki ir verki. Technologijos.lt rašė apie tai kaip rusai testavo tokius šovinius.
Hmz 2023-11-22 15:40
Tave vėl išdūrė kaip mažą vaiką. Vą koks prierašas yra po tuo technologijų straipsniu: http://www.technologijos.lt/n/technolog ... ku?l=2&p=1 "P.S. Šaltinis ir faktų paieškos rodo, kad tai veikiausiai pokštas, bet pafantazuoti apie tokias technologijas vis vien galima."