Pirmą kartą nuo 1982-ųjų. Ką Izraelis padarė Gazoje. Karštas video  ()

Paskutinį sykį tokie veiksmai buvo 1982 m. Libano kare.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Izraelio gynybos pajėgos paskelbė naują informaciją apie 252-osios rezervinės divizijos operacijas Gazos Ruože per Izraelio sausumos puolimą, prasidėjusį praėjusio mėnesio pabaigoje.

252-ajai divizijai kariaujant Gazoje, tai yra pirmas kartas nuo 1982 m. Libano karo, kai visa IDF rezervinė divizija manevruoja priešo teritorijoje.

IDF teigia, kad pastarosiomis dienomis divizija užėmė Beit Hanouno rajoną šiauriniame Gazos Ruože, dalyvaudama mūšiuose su „Hamas“ operatyvininkais ir ardydama teroristinės grupuotės infrastruktūrą, įskaitant tunelius. Nuo kautynių pradžios 252-oji divizija Beit Hanune ir Džabalijoje nužudė šimtus „Hamas“ operatyvininkų, įskaitant vyresniuosius narius.

Pasak IDF, divizijos pajėgos taip pat sunaikino „Hamas“ junginius, paleidimo pozicijas ir tunelių tinklus, tarp maždaug 300 taikinių, į kuriuos buvo smogta praėjusią savaitę.

Divizijos vadas brg. generolas Moranas Omeras sako, kad tai yra „lemiamas momentas“ 252-ajai divizijai ir IDF atsargos armijai apskritai.

„Mes tam ruošėmės daugelį metų, dabar mūsų pareiga atkurti taiką ir saugumą mūsų piliečiams“, – sako jis. „Mūsų rezervistai ir jų šeimos išreiškia mūsų vienybę, norą ginti savo žmones... ir pasiekti tik vieną rezultatą: nugalėti priešą kiekviename susidūrime iki pergalės“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(34)
(3)
(31)

Komentarai ()