Situacija kaista. JAV siunčia Iranui paskutinį įspėjimą (Video)  ()

Iranas tvirtai remia „Hamas“ puolimą prieš Izraelį. Kad konfliktas Artimuosiuose Rytuose nepadidėtų, į situaciją įsikišo Jungtinės Amerikos Valstijos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Galingas JAV signalas Iranui ir „Hezbollah“. Buvęs Izraelio ambasadorius Rusijoje. Arkadijus Mil-Manas „24 kanalui“ sakė, kad Jungtinės Valstijos nusiteikusios labai rimtai.

„The New York Times“ pranešė, kad Jungtinės Valstijos per regioninius partnerius, ypač Turkiją, pasiuntė Iranui ir „Hezbollah“ signalą, jog būtų pasirengusios imtis karinės intervencijos, jei jie pradėtų puolimą prieš Izraelį.

Informacija pasirodė tik JAV valstybės sekretoriaus Antony Blinkeno vizito į Turkiją fone.

„Patarčiau jiems (Iranui ir „Hezbollah“) rimtai žiūrėti į JAV įspėjimus. Tai ne koks šimtasis „Kinijos įspėjimas“. Amerikiečiams tai neveiks. Prezidentas J. Bidenas jiems aiškiai pasakė: „Nedarykite to“, – pabrėžė Arkadijus Mil-Manas.

Be to, JAV šį signalą transliavo per papildomas šalis.

Realiai Irano susidomėjimas šia byla menkas. Be to, „Hezbollah“ lyderis karą tarp „Hamas“ ir Izraelio pavadino „Palestinos projektu“, paaiškindamas, kad jį palaiko, bet nieko daugiau.

 

„Hamas“ nedelsdamas sureagavo, sakydamas, kad yra nusivylęs „Hezbollah“ pareiškimu ir kad jų „teisinga kova“ nepalaikoma. Tai rodo, kad Iranas nenori įtraukti „Hezbollah“ tik tuo atveju, jei kyla grėsmė jo paties egzistavimui“, - aiškino buvęs ambasadorius.

Akivaizdu, kad amerikiečių įspėjimas neliko be atsako. Iranas gali žodžiais „niurzgti“, bet jis netaps aktyvesnis „Hamas“ ir Izraelio kare.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(20)
(1)
(19)

Komentarai ()