[ŽT] „Jie nebegali susprogdinti tankų...“ Sprogo „Namer“. Kas nutiko  ()

Lapkričio 1 dieną pranešta, kad naktį Gazos Ruože žuvo 11 Izraelio „Givati“ brigados karių - jie žuvo, kai teroristai sunaikino jų šarvuotą transporterį „Namer“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Izraelio žurnalistas Sergejus Auslanderis teigia, kad Izraelio transporteris buvo užkluptas pavojingiausiu metu - kai kariai ketino išlipti. Tuo metu, pasak Auslanderio, išjungiama aktyvi šarvų apsauga, kad sprogstantys aktyvios apsaugos blokai nesužeistų saviškių.

Nelemtas sutapimas, kokie būna kare. 

Nors Izraelio Gynybos Pajėgos patiria nuostolių, Auslanderis pastebi, kad „Hamas“ teroristų skelbiamuose vaizdo įrašuose nematyti degančių Izraelio šarvuočių. Jie juos tikrai rodytų. Kai kokia deganti mašina matoma, ta liepsna būna paviršutiniška ir tankas ar kita šarvuota mašina nėra sunaikinama. Auslanderio nuomone, tai - aktyvios šarvų apsaugos nuopelnas.

 

Aktyvi šarvų apsauga yra tikras košmaras „Hamas“ - ji taip gerai veikia, kad teroristai tiesiog negali susprogdinti nei Izraelio tankų, nei šarvuočių. 

„Hamas“ situacija tampa katastrofiška - jie negali pasipriešinti Izraelio armijai. 

Be to, kai tankai ir kitos šarvuotos mašinos yra taip gerai apsaugoti, įgulos turi galimybę pastebėti, kas į juos taikosi. „Kadangi gynyba veikia, sužinoma kryptis, iš kurios atakuojama. Tankas pradeda sukti bokštelį ir jiems tenka bėgti. Jei, žinoma, jie spėja“, - teigia Auslanderis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(28)
(2)
(26)

Komentarai ()